FOTO: Topliška noč

22.7.2012 | 12:20

Povorka društev

Župani so kuhali, tisti, ki so golaž pokusili, pa so zatrdili, da so se odrezali odlično.

Dolenjske Toplice - Občina Dolenjske Toplice je z včerajšnjo Topliško nočjo, ki je pravzaprav trajala ves dan, dosegla vrhunec letošnjega občinskega praznovanja. To se je začelo minuli ponedeljek, nadaljevali pa ga bodo prihodnji konec tedna, ko bo dogajanje vse tri dni zelo pestro.

Topliška noč se je začela z merjenjem pritiska, sladkorja in holesterola v krvi, se med drugim nadaljevala s kmečko tržnico, šahovskim turnirjem Teme Krka 2012, sejmom domače in umetnostne obrti, kuhanjem golaža treh županov – domačega Jožeta Muhiča, straškega Alojza Knaflja in župana pobratene hrvaške občine Tuhelj Armanda Slavička, predstavo in igrico za otroke, osrednjim dogodkov - predstavitveno povorko društev, ki jo je poleg obiskovalcev pospremil še dež, nastopom plesnega društva Pan in gasilsko veselico z ansamblom Akordi.

Zvečer sta župan Jože Muhič in evropski poslanec Milan Zver podelila še priznanja in nagrade lastnikom najlepših hiš in gostinsko-turističnim objektom v občini. Najlepšo hišo imata Jože in Anica Bučar iz Meniške vasi, drugo mesto je pripadlo Igorju Mavsarju iz Kočevskih Poljan in tretje Marici in Rafaelu Finku iz Suhorja. V kategoriji gostinsko-turističnih objektov je zmagal Mali Raj iz Dolenjega Polja pred Gostiščem Oštarija v Dolenjskih Toplicah in Gostiščem Kolesar v Dolenjih Sušicah.

M. Ž., Foto: M. Ž. in TIC Dolenjske Toplice

Galerija

Komentiraj prispevek