kolesarstvo

Brajkovič olimpijsko tekmo končal na 21. mestu

28.7.2012 | 18:00 | STA, J.A.

Jani Brajkovič (Foto: arhiv DL)

Jani Brajkovič (Foto: arhiv DL)

London - Danes je bil v Londonu prvi tekmovalni dan na poletnih olimpijskih igrah. Od slovenskih športnikov se je najbolje odrezala plavalka Anja Klinar, ki je z 10. mestom na 400 mešano dosegla svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev. Med kolesarji je bil vse do konca v boju za najvišja mesta Jani Brajkovič, ki je tekmo končal na 21. mestu, Borut Božič in Grega Bole sta v cilj prišla z glavnino.

Cestna preizkušnja kolesarjev na olimpijskih igrah je postregla s presenečenjem. Dobil jo je kazahstanski veteran Aleksander Vinokurov, ki ni bil v krogu favoritov, a mu je v zadnjih kilometrih uspel napad. Njegovi akciji v zaključku 250 kilometrov dolge proge je odgovoril le Kolumbijec Rigoberto Uran, ki pa Kazahstanca v sprintu ni mogel ugnati.

Tretje mesto je odločil sprint zasledovalne skupine, v kateri je bil najmočnejši Norvežan Alexander Kristoff. Najboljši Slovenec je bil Jani Brajkovič, ki je bil od začetka v ubežni skupini, na koncu pa je zasedel 21. mesto, v cilj je prišel v času tretjeuvrščenega.

Grega Bole in Borut Božič sta ciljno črto prečkala v glavnini, v kateri je bil tudi prvi favorit dirke Britanec Mark Cavendish.

Strelka Živa Dvoršak je v kvalifikacijah z zračno puško osvojila 11. mesto, veslača Iztok Čop in Luka Špik sta si priveslala nastop v polfinalu, v predtekmovanju dvojnih dvojcev sta si v izenačenem finišu z reprezentanco Litve razdelila drugo mesto.

Nekoliko so razočarali plavalci, predvsem Damir Dugonjić, ki je bil 18. na 100 prsno. Sara Isakovič je na 100 delfin zasedla 31. mesto.

Badmintonistka Maja Tvrdy je olimpijske igre začela s porazom proti domačinki Susan Egelstaff.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava