atletika

Slovenske nastope v Londonu bo končal Kobe

9.8.2012 | 15:15 | B. B.

Primož Kobe (Foto: I. V., arhiv DL)

Primož Kobe (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Po Janiju Brajkoviču, Primožu Kozmusu, mimogrede, sprejem za svojega šampiona v Brežicah pripravljao  jutri 20. uri, in Barbari Špiler bo v nedeljo točno opoldne svoj olimpijski nastop začel tudi edini Dolenjec na olimpijskih igrah v Londonu, maratonec Primož Kobe. Za 31-letneha Novomeščana bo to krstni nastop na olimpijski igrah, hkrati pa tudi zadnji slovenski na igrah.

V konkurenci odličnih afriških tekačev visokih uvrstitev ne gre pričakovati, Primož pa si je za cilj zastavil uvrstitev v prvo polovico od 110 tekačev oz. izboljšanje najboljše olimpijske uvrstitve svojega trenerja Romana Kejžarja (54. mesto v Atenah), medtem ko je najboljša slovenska uvrstitev na olimpijskih maratonih, 25. mesto Mirka Vindiša iz Seula 1988, nedosegljiva. Novega osebnega rekorda – trenutni, 2:14:50 iz Linza letošnjega aprila mu je prinesel nastop na olimpijadi – si ne upa napovedati, saj, kot pravi, proga ni ravno hitra. "Vsebuje nekaj zavojev, tudi takih za 180 stopinj, pa še popolnoma ravna ni. Zadovoljen bi bil s časom blizu osebnega rekorda."

Maraton bo sestavljen iz štirih krogov, prvega krajšega in treh daljših, cilj pa bo pred Buckinghamsko palačo in ne na stadionu, kot običajno. Prvi del oz. do 30. km namerava Primož teči v skupini, v zaključku pa bo skušal iz sebe iztisniti vse, kar bo še ostalo v telesu. Čeprav je zaradi težav z ahilovo tetivo opravil nekaj manj treningov, kot je nameraval, se počuti dobro pripravljenega in kot je povedal pred odhodom v London, sta bila s trenerjem nekajkrat prav začudena nad rezultati.

Primožu optimizem vliva tudi vremenska napoved, ki kaže na precej hladno vreme, podobno tistemu, ki ga je spremljalo na tritedenskih višinskih pripravah v Švici.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava