gospodarstvo

Terme Čatež v polletju - nižji prihodki,  višji dobiček

1.9.2012 | 09:55 | STA

Foto: arhiv; B. D. G.

Foto: arhiv; B. D. G.

Čatež ob Savi - Družba Terme Čatež je v prvem polletju ustvarila 1,1 milijona evrov čistega dobička, kar je 5,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani, ko je prejela dober milijon evrov za odpravo posledic poplav. Prihodki od prodaje so se znižali za 2,7 odstotka na 14,2 milijona evrov.

V Termah Čatež so v prvih šestih mesecih beležili skupno 274.198 prenočitev gostov. V hotelih v Čatežu so imeli 104.129 prenočitev, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani, skupno število hotelskih prenočitev na vseh lokacijah pa je glede na lani ostalo nespremenjeno, je družba zapisala v polletnem poročilu, ki ga je objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Tuji gosti so v polletju v hotelih ustvarili dva odstotka več prenočitev kot v enakem obdobju lani, hkrati se je povečal tudi delež tujcev na vseh lokacijah Term Čatež. Na poletni Termalni rivieri so število kopaliških vstopov povečali za 19 odstotkov.

Skupina Terme Čatež je imela v polletju 18,2 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 1,5 odstotka manj kot v lanskem obdobju. Čisti dobiček je znašal nekaj manj kot 43.000 evrov, medtem ko je v lanskem obdobju dosegel 1,1 milijona evrov. Ob neupoštevanju omenjenih izrednih prihodkov za odpravljanje posledic poplav bi bil dobiček skupine glede na lansko prvo polletje višji za 8,8 odstotka, navaja družba.

‹ nazaj

Komentarji (2)

2.9.2012OceniDaša 
Samo to lahko rečem, lahko je dobiček pri takšnih cenah. smo bili sedaj en dan tam, pa vem, da me nekaj let ne bo.
4.9.2012Ocenicvetko 
Sigurno bodo propadli, ker vas nebo...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava