kronika

Trčenja z otrokom ni mogel preprečiti

29.11.2012 | 15:50 | M. Ž.

Trčenja z otrokom ni mogel preprečiti

Kot smo poročali že včeraj, je ob 15.45 na regionalni cesti v Svržakih voznik osebnega avtomobila trčil v otroka, ki se je pri tem hudo poškodoval. V današnjem sporočilu za javnost pa policijska uprava Novo mesto okoliščine nesreče podrobneje pojasnjuje.

37-letni voznik, ki je vozil iz Metlike proti Drašičem, je v otroka, ki je nenadoma pritekel na cesto, trčil v bližini stanovanjske hiše. Voznik je zapeljal levo, vendar kljub umikanju nesreče ni mogel preprečiti. 7-letnega otroka so reševalci odpeljali v bolnišnico. Ogleda kraja prometne nesreče pa sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Otroci sedeli kar v naročju drugih otrok

Novomeški prometni policisti so včeraj pod drobnogled posebej vzeli vozila, s katerimi prevažajo skupine otrok, in ugotovili več nepravilnosti, ki se nanašajo na izpolnjevanje pogojev voznikov za prevoz skupine otrok. Pri enemu od vozniku so ugotovili, da je imel organizmu 0,31 miligrama alkohola, v drugem pa, da je bilo v vozilu več otrok kot sedežev in so otroci sedeli v naročju drugih otrok.

Voznikom so bile zaradi kršitev na kraju izrečene globe, zoper pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe pa bodo uvedli ustrezne postopke.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava