novice

Da bo v šolah manj lačnih otrok

8.12.2012 | 15:25 | T. J. G.

Slika je ilustrativna. (Foto: T. J. G.)

Slika je ilustrativna. (Foto: T. J. G.)

Krizo najbolj občutijo tisti, ki že tako skromno živijo in tudi pri nas je vse več otrok, ki so lačni in ki jim starši ne morejo plačati obroka v šoli. »Zato sem se odločil, da tudi sam prispevam k boljšemu položaju revnejših, saj je nedopustno, da so otroci lačni. Stopil sem v kontakt z ravnateljico OŠ Bršljin Martino Picek in ji predlagal organizacijo dobrodelnega bazarja, na katerem bi prodajali fotografije v korist socialno ogroženih otrok,« je povedal Jernej Dežman, ki je že nekaj let zagrizen amaterski fotograf.

Tako je Jernej sprožil akcijo, ki jo je poimenoval "Fotografija za malico", v kateri je pozval amaterske in profesionalne fotografe Slovenije, naj v korist naših najmlajših, našega edinega upanja v lepši jutri, odstopijo svoje fotografije. Odziv je bil neverjeten. V enem tednu akcije se je v njegovem elektronskem in hišnem poštnem predalu znašlo že preko 150 fotografij, vsak dan pa prihajajo nove. »Akcija zdaj končno dobiva prave razsežnosti, saj je k njej pristopil tudi novomeški Foto Butik, ki se je ponudil, da brezplačno izdela prav vse fotografije, ki bodo prispele do zaključka akcije ter ponudil 20 okvirjev za fotografije velikih dimenzij," je še povedal.

Akcija se bo zgodila v avli OŠ Bršljin 15. decembra in bo potekala med 9. in 12. uro. Z zbranim denarjem od prodaje fotografij bodo omogočili malico vsem otrokom, katerih starši ne zmorejo več plačati osnovnega obroka. Jernej ob tem še dodaja, da bo akcijo še nadaljeval - v drugih šolah in drugih krajih.

Potek akcije lahko spremljate tudi na facebook strani, ki jo je ustvaril prav v ta namen, saj na njej donatorje in širšo javnost sproti obvešča o poteku akcije: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/groups/380254905393065/?bookmark_t=group

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava