kočevsko-ribniško

V Kočevju prvi festival slovenske domoljubne pesmi

16.12.2012 | 13:00 | STA

Na festivalu bo nastopil tudi orkester Slovenske vojske. (Foto: M. L., arhiv DL)

Na festivalu bo nastopil tudi orkester Slovenske vojske. (Foto: M. L., arhiv DL)

Kočevje - V športni dvorani v Kočevju bo drevi ob 18. uri potekal prvi festival slovenske domoljubne pesmi z naslovom Mati domovina. Na njem bodo ob več pevcih in ansamblih nastopili tudi veliki revijski orkester SNG Opera in balet Ljubljana, orkestra Slovenske vojske in policije, Mešani pevski zbor KGBL Ljubljana in Slovenski oktet.

Na festivalu bodo pod umetniškim vodstvom Tomaža Habeta peli sopranistka Norina Radovan, tenorist Branko Robinšak ter baritonista Jože Vidic in Robert Vrčon, piše na spletni strani festivala.

Nastopile bodo tudi različne skupine, od narodnozabavnega ansambla Franca Miheliča, ansambla Spev do zasedbe Nova legija in pop-rockerjev Faraonov. Prireditev bodo popestrili tudi priznani slovenski pevci Eva Černe, Nuša Derenda, Ana Dežman, Nuška Drašček, Neža Drobnič, Irena Vrčkovnik, Tomaž Domicelj, Aleksander Mežek in Oto Pestner.

Festival slovenske domoljubne pesmi si je zamislil Tone Krkovič. Festival bo predstavil nabor najboljšega, "kar je slovenski glasbeni ustvarjalni potencial spravil skupaj v preteklosti", piše na festivalski spletni strani.

Prireditev s poklonom domovini bo prek glasbe združevala na videz nezdružljivo. Presegla bo najrazličnejše, praviloma umetne delitve. Organizatorji si želijo, da bi festivalska prireditev postala tradicionalna, ter bi povezovala Slovence doma in po svetu. Festival naj bi hkrati simbolično spominjal in opominjal na svetle dneve enotnosti slovenskega naroda, ki se je izrazila v samostojni slovenski državi.

Prireditve se bo udeležil tudi predsednik vlade Janez Janša.

‹ nazaj

Komentarji (1)

16.12.2012Ocenibano2012 
Bravo, tega manjka. Cestitam za to idejo in seveda uresnicitev. To mora postati tradicionalna prireditev a paziti, da se ne izrodi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava