dolenjska

Gorenak s predstavniki Zveze Romov za Dolenjsko

21.12.2012 | 09:30 | M. M., foto: Bogdan Miklič

Foto: Bogdan Miklič

Foto: Bogdan Miklič

Gorenak s predstavniki Zveze Romov za Dolenjsko

Ljubljana, Novo mesto - Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak se je srečal s predstavniki Zveze Romov za Dolenjsko, je sporočil Bogdan Miklič. Po njegovih besedah je minister dejal, da je zadovoljen, da je tudi Dolenjska dobila organiziran način komuniciranja z državo in lokalno skupnostjo.

Na srečanju so govorili tudi o razmerah in delu policistov na Dolenjskem, minister pa je med drugim dejal, da mora policija bolje poznati Rome in njihovo kulturo. "Gre torej predvsem za potrebo po ustreznem izobraževanju in usposabljanju, da bi policisti, ki več delajo v romskih naseljih, bolje poznali ljudi, ki tam živijo." Gorenak je dodal, da je slišal nekaj kritičnih besed na račun odnosa novomeških policistov do Romov. Zaradi tega so se dogovorili za obisk tako na policijski strani kot v enem izmed naselij oziroma za pogovore med policijo in romskimi predstavniki. Ob koncu srečanja je minister predstavnike Zveze Romov za Dolenjsko spodbudil k povezovanju in večji aktivnosti na lokalni ravni, je še dejal Miklič.

Srečanja se je udeležila tudi predsednica Zveze Romov za Dolenjsko in občinska svetnica Dušica Balažek, ki bo na današnji novinarski konferenci v Novem mestu predstavila novoustanovljeno zvezo. O tem bodo spregovorili tudi predsednica romskega društva Romano veseli Milena Tudija, predsednica romskega društva Mosto Šarenka Hudorovac in podpredsednica Zveze Romov za Dolenjsko Liljana Tudija. Govorili bodo tudi o izključitvi dolenjskih članov iz najvišjega romskega organa v državi in o reševanju romske problematike v mestni občini Novo mesto.

Dopolnjena objava ob 18.20:

Miklič je še sporočil, da je podpredsednica Zveze Romov za Dolenjsko Liljana Tudija po srečanju dejala, da je ministra seznanila, kako v Črnomlju policisti na neprimernih krajih skoraj vsak dan kontrolirajo Rome, ki svoje otroke peljejo v šolo, zato otroci velikokrat zamudijo pouk. Romi naj bi, tako Tudijeva, na to opozorili tudi komandirja tamkajšnje policijske postaje Borisa Koraso, a to kljub pritožbi ni spremenilo. Takšne kontrole naj bi sicer trajale že nekaj časa.

‹ nazaj

Komentarji (5)

21.12.2012Ocenipatriot 
Moral bi iti ponoči v policijski uniformi na kako racijo, da bi videl dejansko stanje.
21.12.2012Oceniskupaj smo močnejši 
Končno vsi skupaj.
21.12.2012Ocenikren 
dej Gorenak a so volitve pred vrati pa rab SDS glasove al kaj barabe ste da veste in kaj so nek ukrenil.....nula zeroooooooooo
22.12.2012Oceniopeharjeni 
Za takega ministra je pa res škoda časa za komentar
22.12.2012OceniMIMI 
opeharjeni ! ZAKAJ A MOGOČE ZARADI TEGA KER TI GRE V NOS DA JE SPREJEL ROME !!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava