dolenjska

V Mirni Peči odpirajo novo šolo in vrtec

21.12.2012 | 12:00 | J. A.

Foto: Občina Mirna Peč

Foto: Občina Mirna Peč

Mirna Peč - Danes ob 15. uri bodo v Mirni Peči slovesno odprli prostore nove osnovne šole in vrtca na Postaji, tako bo šola dobila odlične pogoje za izvajanje dejavnosti osnovnošolskega izobraževanja in predšolske vzgoje. Po novem se bo šola imenovala po mirnopeškem pesniku Tonetu Pavčku, je na eni zadnjih sej odločil tamkajšnji občinski svet. Projekt, za katerega se je občina odločila že leta 2007, je doslej stal dobrih 6,4 milijone evrov, z dobrima dvema milijonoma ga je finančno podprlo tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Današnje slovesnosti naj bi se udeležil tudi minister dr. Žiga Turk.

Tako bodo v Mirni Peči dobili prostore za 18 oddelkov osnovne šole in osem oddelkov vrtca ter športno dvorano dimenzije rokometnega igrišča (te še niso zgradili, načrtovana je v drugi fazi). Gre za skupno 6.695 kvadratnih metrov neto notranjih površin (3850,15 m2 šole, 1099,54 m2 vrtca in 1745,5 m2 športne dvorane), so sporočili z občine. Kot rečeno, so se odločili za fazno izvedbo projekta, najprej so v lanskem in letošnjem letu zgradili šolo in vrtec (izvajalec je bil novomeški CGP), športna dvorana pa pride na vrsto v prihodnjih letih.

Skupna vrednost naložbe izgradnje osnovne šole in vrtca (vključno s stroškom odkupa zemljišč in projektne dokumentacije) je dobrih 6,4 milijona evrov, strošek predvidene športne dvorane v drugi fazi pa je ocenjen na slaba 2,1 milijona evrov. Projekt je podprlo tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport v višini 40 odstotkov stroškov gradnje z DDV normativnih površin, kar pomeni dobra dva milijona v prvi fazi in slabih 416 tisočakov v drugi. Občini je uspelo pridobiti tudi koncesionarja za dobavo toplote šoli in vrtcu, to je podjetje Top les iz Tolmina.

‹ nazaj

Komentarji (5)

21.12.2012Oceni3456 
lep objekt, pohvalno
21.12.2012Ocenicruk 
Lep objekt je tudi dosedanja šola v Mirni peči, lepša kot večina drugih slovenskih šol. Kaj bodo v njej po novem duhovi in pajki, ali kaj?! Ni pohvalno.
21.12.2012Ocenibistr 
Ej cruk, stara šola nima temeljev in bi bilasanacija dražja kot nova šola, pa še premajhna je....
22.12.2012Ocenicruk 
Potem jo bojo zdaj porušili!? Do 21.12.2012 je bila pa uredu? Telovadnica je še tudi uredu, bodo zdaj v MP kar dve. Tudi stara bo še nekaj časa dobra, ali bo zrušena?
22.12.2012Ocenimp 
upam, da se zavedate da za tem projektom o novi šoli stoji bivši župan lah in pa gospod muhič s svojim podjetjem. ta nova šola pa nima telovadnice zato bojo učenci telovadili v stari šoli oz. bivši šoli.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava