dolenjska

Danes in jutri na obisku vlada s predsednikom Janšo na čelu

12.2.2013 | 06:10 | M. M.

Vlada je oktobra lani obiskala Posavje. (Foto: M. L., arhiv DL)

Vlada je oktobra lani obiskala Posavje. (Foto: M. L., arhiv DL)

Novo mesto, Metlika, Semič - Sedmi delovni obisk vlade bo danes in jutri potekal na Dolenjskem in v Beli krajini. Premier Janez Janša bo danes popoldne obiskal novomeško družbo TPV, sedel pred kamere lokalne televizije Vaš kanal in se zvečer ustavil na sedežu novomeške škofije, kjer se bo srečal s škofom msgr. Andrejem Glavanom. Danes bosta Ljubljano zapustila še minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav ter državni sekretar z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Aleksander Zorn. Prvi bo obiskal novomeško Krko in občino Šmarješke Toplice, drugi pa bo Janši delal družbo med obiskom škofije.

Osrednji del vladinega obiska bo jutri, ko se bodo predsednik vlade Janša in ministri sešli na delovnem posvetu v Dolenjskih Toplicah. Premier bo potem v Metliki obiskal Dom starejših občanov.

V okviru obiska bo v Belokranjskem muzeju v Metliki tudi novinarska konferenca, na kateri bodo predsednik vlade, minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač ter državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Patricija Čular spregovorili o razvojnih izzivih, priložnostih regij ter drugih aktualnih temah.

Popoldan se bo Janša v Novem mestu srečal z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki Državnega sveta iz regije. V Semiču pa se bodo z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki Državnega sveta iz regije srečali ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, minister za infrastrukturo in prostor ter minister za pravosodje in javno upravo Zvonko Černač, minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

Obisk regij se bo zaključil s prijateljsko nogometno tekmo med predstavniki vlade in predstavniki dolenjske in belokranjske regije v športni dvorani v Stopičah, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade.

‹ nazaj

Komentarji (21)

12.2.2013OceniMAŠKARA 
Jst mislm da bi bolj sodu na maškarado s to svojo razpadajočo kampanijo kot pa da si ogleduje še delujoča podjetja.V Stražo naj pride pogledat kaj je ostalo od Novolesa kjer je tud njegov aparatčik HRIBAR mešal drek.Kamor stopjo tam tud trava več ne raste zato ljdje čim dlje od njih.
12.2.2013Ocenistane 
Ljudje !!!! zaprite vrata in okna, poskrijte kar imate vrednega. Slovenska vlada prihaja !!!
12.2.2013Oceniandrej 
Ja v Belo krajino se naj pripeljejo po partizanki in prek Gorjancev, da vidijo čudovite ceste in se spomnijo svojih tajkunov, ki so pokradli denar od cest. Pa še v Črnomlju si naj gredo pogledat tovarno Belsad, ki so jo splanirali z zemljo - tajkuni, pa Belt, pa v Metliki Beti, Komet..... no skratka vso naše močno gospodarstvo in razvitost. K nam prihajajo samo takrat ko nas potrebujejo. Sicer pa kaj sploh prihajajo saj so v totalnem razpadu.
12.2.2013Ocenimarija 
andrej...kaj pa še: Beti Črnomelj, Danfoss, KZ itd...
12.2.2013Ocenimatej 
Črn dan za dolenjsko.
12.2.2013Ocenibernarda 
Ja je pa res najbolj pomemben obisk velikega JJ pri Glavanu, ampak ne vem če je on dovolj kompetenten, da mu da odvezo za vse grehe, ki jih je storil, bog nam pomagaj!!!!!!
12.2.2013OceniČrnomaljc 
V Metliki bo obiskal Dom starejših občanov. Le zakaj? Nova direktorica Majerle je njegova ****. Drugam si ne upa ker bo izžvižgan.
12.2.2013Ocenimst 
Si pa upa JJ. Obiskal bo dom starejših??!! al ga bodo pojedl tastari.
12.2.2013Ocenijani 
Kekec bo dobil nagrado, ker je pripeljal vso žlahto na shod. JJ so štetui dnevi vladavine
12.2.2013Ocenirobin hud 
Kakšno nagrado Kekcu, prevzgoja je za njega na zadružni njivi, oziroma priprava drv za kurjave potrebne. J e pa res, da je Kekčolina napolnil avtobusek za Ljubljano, predvsem svoje žlahte, in se mora sedaj odkupiti JJ za sramoto, ki jo je povzročil. Ja pa Marjanca bo tudi z njim in bosta skupaj pihala **** posameznikom vlade na obisku, predvsem pa JJ-u, da jim bo toplo, predvsem zato, ker je zunaj in znotraj hladno, glede na izjave ljubljenega vodje 8.2.2013. Pavlič je car, še petelina je poslal v Ljubljano. Baje, da Kekec pospešeno vabi v svoje vrste nove člane, ker menda čuti polomijo, ki prihaja. Msgr. Andrej Glavan, prosim vas dajte vladnim obiskovalcem zadnje maziljenje in podelite jim vse mogoče odpustke, kajti samo tako bodo lahko odšli v nebesa. Ne zamerite za to prošnjo, resnično so tega potrebni, ker veniomer lažejo. Za laž pa vemo, da je to grdo .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava