dolenjska

V Pohorju (tudi zaporniki) ostali brez plač

11.3.2013 | 15:25 | M. Ž.

Z novinarske konference na Dobu, tretji z desne predsednik SDOS in Konference sindikata UIKS Frančišek Verk.

Z novinarske konference na Dobu, tretji z desne predsednik SDOS in Konference sindikata UIKS Frančišek Verk.

Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Dušan Valentinčič.

Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Dušan Valentinčič.

Delavci so ostali brez plač.

Delavci so ostali brez plač.

Dob pri Mirni - Na današnji novinarski konferenci Sindikata državnih organov Slovenije (SDOS) in Konference sindikata Uprave republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij (UIKS) so predstavili težko situacijo, v kateri so se znašli zaposleni – javni uslužbenci v Javnem gospodarskem zavodu (JGZ) Pohorje Mirna. Ti so zaradi nelikvidnosti zavoda, ki ima blokirane vse transakcijske račune, ostali brez plač, plačila za svoje delo pa v petek, kot kaže, ne bodo dobili niti obsojenci, ki so delali v tem zavodu. Pohorje je največji od petih JGZ v Sloveniji, ki jih je slovenska vlada ustanovila, da bi zagotavljali delo za zapornike.

Kot je poudaril predsednik SDOS in Konference sindikata UIKS Frančišek Verk, tu ne gre več samo za vprašanje zaposlenih in plač, gre tudi za vprašanje varnosti največjega zapora v Sloveniji. »Upam, da se vsi vpleteni v to zgodbo zavedamo občutljivosti zaporskega organizma, ki se v takih situacijah lahko odzove tudi zelo krvavo,« je med drugim zapisal v vabilu na konferenco. Na nezavidljivo situacijo je sindikat ministra za pravosodje in javno upravo opozarjal že v preteklosti.

Po besedah generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Dušana Valentinčiča bi morala država letos zagotoviti 1.260.000 evrov za delovanje vseh petih javnih gospodarskih zavodov. Trenutno imajo 500 tisoč, torej jim manjka še 760 tisoč evrov. Dodal je, da se resorno ministrstvo intenzivno prizadeva v dogovoru z ministrstvom za finance, da ta denar zagotovi v naslednjih dneh, če pa jim ne bo uspelo, je ogrožen sistem zaposlovanja obsojencev v javno gospodarskih zavodih.

Na potezi je sedaj vlada oziroma država, da pove, kaj se bo s Pohorjem, ki naj bi se prestrukturiral, dejansko tudi zgodilo.

Več v četrtkovi izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (10)

IMG_9434
IMG_9436
IMG_9437
IMG_9438
IMG_9439
IMG_9440
IMG_9443
IMG_9445
IMG_9449
IMG_9451

Komentarji (2)

11.3.2013Ocenimaks 
Ubogi ljudje.JJ in Bavčar nista med njimi.Tudi za njih nista.Ne vem ali vesta da ti ljudje sploh obstajajo.
11.3.2013OceniDelavec 
Če plač za zaposlene ljudi nimajo, naj vlada tam nastavi svoje ljudi. Lahko pridejo tja delat brezplačno vsi falirani izobraženci, ki sedijo v poslanskih klopeh, vsi , ki so v kazenskih postopkih (župani itd). Njihov vodja naj bo Janez Janša, ta ima tudi svoje za oddelat brezplačno.Pa seveda Hilda Tovšak, Ivan Zidar, Šrot, Bavčar...... Saj bo prostora zmanjkalo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava