dolenjska

Energetska obnova semiškega vrtca in šole

23.3.2013 | 08:30 | L. M.

Kmalu sledijo razpisi za izbiro izvajalca energetske sanacije vrtca in šole. (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Kmalu sledijo razpisi za izbiro izvajalca energetske sanacije vrtca in šole. (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Semič - Občina Semič ter ministrstvo za infrastrukturo in prostor sta te dni podpisali pogodbo o sofinanciranju energetske sanacije vrtca Sonček in OŠ Semič.

Skupna vrednost energetske sanacije vrtca Sonček znaša dobrih 264 tisoč evrov z DDV. Celotno vrednost upravičenih stroškov v višini 208 evrov bodo sofinancirali s sredstvi evropske kohezijske politike, od tega predstavljajo namenska sredstva Kohezijskega sklada 85-odstotni delež in slovenska udeležba za kohezijsko politiko 15-odstotni delež. Neupravičene stroške v višini skoraj 56 tisočakov krije občina Semič. Obnovo bodo izvedli letos.

Skupna vrednost energetske sanacije OŠ Semič znaša 820 tisoč evrov z DDV. Celotno vrednost upravičenih stroškov v višini 561.587 evrov bodo prav tako sofinancirali s sredstvi evropske kohezijske politike, neupravičene stroške v višini 259 tisočakov pa pokrili iz občinskega proračuna. Obnova se bo pričela letos in se bo zaključila prihodnje leto.

Občina Semič bo po zagotovilih županje Polone Kambič v naslednjih dneh objavila javni razpis za izbiro izvajalca, so še sporočili iz semiške občine.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava