dolenjska

Kreativno umetniški inkubator poživil trebanjsko sceno

3.4.2013 | 16:00 | J. A.

Gonilna sila kreativno umetniškega inkubatorja.

Gonilna sila kreativno umetniškega inkubatorja.

Duhoviti napisi na vratih.

Duhoviti napisi na vratih.

Inkubator deluje v nekdanjem hišniškem stanovanju pri CIK Trebnje.

Inkubator deluje v nekdanjem hišniškem stanovanju pri CIK Trebnje.

Trebnje - V Trebnjem je vrata odprl kreativno umetniški inkubator, ki je namenjen vsem, ki želijo ustvarjati. Tamkajšnja občina je nekdanje službeno stanovanje na Kidričevi 2 odstopila skupini mladih fantov, ki deluje kot Kulturno umetniško društvo Ekspres, in v nekaj mesecih so ga temeljito prenovili ter mu vdihnili novo podobo in vsebino.

Andrej Šeligo, Mitja Drčar, Jernej Breznik in Tomaž Globokar so gonilna sila novega inkubatorja, kjer se bodo povezovala različna strokovna področja, pa tudi generacije.

"To je prostor za vse starostne skupine, ki se željo izražati na različnih kreativnih področjih," je med drugim povedal Šeligo, Drčar pa je dodal, da je prostor namenjen tudi skupinam, ki trenutno nimajo prostorov, da bi se lahko dobivali in skupaj ustvarjali.

"Ne zanimajo nas imena, ampak nameni, gre za to, da ljudje želijo nekaj dobrega storiti zase in hkrati za lokalno skupnost," je pojasnil Drčar.

V kreativno umetniškem inkubatorju, ki deluje na dobrih 72 kvadratnih metrih, sta dve snemalni sobi, pisarna, sejna soba, ena soba pa še čaka na vsebino. Fantje so ob otvoritvi povedali, da bodo njegova vrata odprta vsak dan in da so tam dobrodošli vsi, ki imajo ideje, deležni bodo tudi njihove pomoči.

‹ nazaj

Galerija (19)

kui002
kui003
kui004
kui005
kui006
kui007
kui008
kui009
kui010
kui012
kui014
kui015
kui016
kui017
kui018
kui019
kui030
kui035
kui037

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava