gospodarstvo

Skupina Terme Čatež lani z milijonom čistega dobička

30.4.2013 | 16:20 | STA

ilustrativna slika (Foto: B.D.G., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: B.D.G., arhiv DL)

Čatež ob Savi - Skupina Terme Čatež je v letu 2012 ustvarila 40,5 milijona evrov poslovnih prihodkov, 4,3 milijona evrov dobička iz poslovanja in slab milijon evrov čistega dobička, je razvidno iz letnega poročila term, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Skupino Terme Čatež sestavlja sedem družb, med njimi so največje matična družba Terme Čatež ter Marina Portorož in Terme Ilidža.

Družba Terme Čatež je medtem leto 2012 sklenila z 32,1 milijona evrov poslovnih prihodkov in 2,5 milijona evrov čistega dobička. Rezultati družbe so nekoliko nižji kot v letu 2011, a vseeno zavidljivi, upoštevajoč obstoječe gospodarske razmere, ki se kažejo v padcu kupne moči in zaostrovanju situacije na finančnih trgih.

Družba terme Čatež je lani zabeležila 664.429 prenočitev, kar je nekaj manj kot v letu prej. V družbi ob tem poudarjajo, da se je povečal obseg prenočitev tujih gostov, in sicer za 2,6 odstotka. Povečalo se je predvsem število prenočitev gostov iz Rusije, Nizozemske in Nemčije.

‹ nazaj

Komentarji (2)

30.4.2013OceniČateški Škrat 
sej imajo lahko, ko pa ubogi delavci delajo za minimalca ali manj....
30.4.2013OceniVseved 
Hja, seveda, na račun mizernih plač zaposlenih; tako je v kapitalizmu - žal.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava