dolenjska

Krka povečuje prodajo in dobiček

16.5.2013 | 16:00 | B. B.

Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Prodaja skupine Krka je v prvem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani zrasla za osem odstotkov, bruto dobiček pa je višji za sedem odst. V številkah: skupina Krka je do konca marca prodala za skoraj 250 milijonov evrov blaga in storitev ter v tem času pridelala dobrih 58 milijonov dobička.

Krkina prodaja se je najbolj, za 28 odst., povečala v državah bivše Sovjetske zveze, samo v Rusiji za 30 odst. Rast v višini šestih odst. beležijo tudi na trgih zahodne Evrope, manjši padec prodaja pa na trgih srednje (-4 odst.) in jugovzhodne Evrope (-3 odst.).

Na račun nižanja cen zdravil je za osem odst. padel tudi znesek prodaje na domačem trgu. V Sloveniji sicer skupina Krka ustvari le še okoli 7 odst. svojih prihodkov, kljub temu pa še vedno ostaja daleč največji dobavitelj zdravil v državi.

Več o poslovanju Krke v prvem trimesečju, ki ga je na današnji novinarski konferenci predstavil prvi mož novomeške farmacevtske družbe Joče Colarič, v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (4)

Krka povečuje prodajo in dobiček
Krka povečuje prodajo in dobiček
Krka povečuje prodajo in dobiček
Krka povečuje prodajo in dobiček

Komentarji (4)

3.3.2014Ocenitranzit3os 
Vsak kovanec ima dve plati in tudi za tovrstno uspešnostjo se skrivajo manj prijetna dejstva. Medtem ko se na velik zvon obešajo poslovni rezultati, se po drugi strani ne govori o prometnem kaosu pred domačim pragom. Ceno plačujejo najbližji sosedje, o čemer pričajo ti posnetki: http://www.youtube.com/channel/UCTvSJW6yz03O6ayS7gb-njQ
3.3.2014OceniNM 
Ti posnetki so gotovo narejeni v času, ko se je obnavljalo cestišče na odseku od čistilnih proti pekarni in niso realna podoba vsakodnevnega prometa v Ločni! V tem primeru gre za cesto od pekarne do obvoznice, katere vključitev je urejena s semaforjem?Marsikje je promet veliko bolj nemogoč, kot je to slučaj v Ločni! Ne zavajajte!
3.3.2014OceniToni 
Sama hvala, a je še kaj.....
5.3.2014Ocenijos 
surovine pa iz Kitajske, ajajaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava