gospodarstvo

Tilia v prvem četrtletju z 1,6 milijona evrov dobička

30.5.2013 | 18:30 | STA, M. M.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - Zavarovalnica Tilia je v prvih treh mesecih leta zbrala 27,98 milijona evrov premije, skupna rast premije pa je bila glede na enako obdobje lanskega leta 3,5-odstotna. V omenjenem obdobju je ustvarila 1,63 milijona evrov dobička, tržni delež pa se je povečal na 6,8 odstotka med kompozitnimi in na 4,9 odstotka med vsemi zavarovalnicami.

V prvem trimesečju je bilo 8,7 odstotka zbranih premij s področja življenjskih zavarovanj, 91,3 odstotka pa s področja premoženjskih, so sporočili iz zavarovalnice. Ocenili so, da je bilo poslovanje v prvem četrtletju dobro, kar je potrdil tudi nadzorni svet.

Izplačane škode prvih treh mesecev letošnjega leta znašajo 12,34 milijona evrov in so za 15,3 odstotka višje kot v enakem obdobju lani. Enostavni škodni rezultat za to obdobje znaša 44,1 odstotka. Do konca leta namerava Zavarovalnica Tilia sicer doseči načrtovane rezultate.

‹ nazaj

Komentarji (2)

30.5.2013Ocenioven 
Po kaki logiki ima tilija dobiček?? Ko pa hočeš dobiti denar pri škodi ti mečejo polena pod noge. Odbitki ti odbitki oni ...... Temu se reče paraziti.
30.5.2013Ocenibik 
oven, vse zavarovalnice so iste, treba gledat da zaslužiš. Ko se pa pritožiš pa še odvetnik malo zasluži zraven, tako da je vse povezano. Ko daješ si dober, ko moraš pa kaj dobit, pa kot da ne obstajaš.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava