bela krajina

Najbolj uspešni učenci in dijaki so...

11.6.2013 | 11:20 | M. M.

Foto: občina Metlika

Foto: občina Metlika

Metlika - Metliški župan Darko Zevnik je včeraj pripravil vsakoletni sprejem za najuspešnejše učence osnovnih in srednjih šol iz občine Metlika, ki so dosegli odlične dosežke na področju znanja ali osvojili zlato, srebrno ali bronasto priznanje na državnih tekmovanjih.

Na sprejem so povabili 42 učencev in dijakov, odzvalo se jih je 38, srečanja pa so se udeležili tudi Boris Plut, ravnatelj Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto s strokovnima sodelovcema Majo Marič in Ivico Tomičem, Elizabeta Prus, ravnateljica Srednje šole Črnomelj, Aleksandra Matjašič, strokovna delavka Srednje šole Metlika, Anton Bezenšek, strokovni delavec OŠ Metlika ter Julijana Rakar, strokovna delavka OŠ Podzemelj.

Kot so še sporočili iz metliške občine, je župan ob tej priložnosti za odlične dosežke na področju znanja ter osvojena priznanja na državnih tekmovanjih, posameznim učencem in dijakom podelil priložnostna darila, najuspešnejšim posameznikom pa tudi knjižne nagrade.

V šolskem letu 2012/2013 so bili med najuspešnejšimi:

- Robert Glazar, učenec OŠ Metlika (odlični dosežki na področju znanja, zlato priznanje iz nemščine in kemije ter srebrno priznanje iz matematike, astronomije, fizike in angleščine);

- Jani Kure, učenec OŠ Podzemelj (odlični dosežki na področju znanja, zlato priznanje iz matematike (drugo najvišje št. doseženih točk v državi) in srebrno priznanje iz geografije);

- Rok Šikonja, dijak 2. letnika tehniške gimnazije Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto (zlato priznanje iz matematike, zlato priznanje in 2. priznanje na državnem tekmovanju iz fizike, srebrno priznanje iz kemije, zlato priznanje iz naravoslovja ter srebrna plaketa na olimpijadi iz naravoslovja v Luksemburgu).

‹ nazaj

Galerija (3)

sprejem 2013 001
sprejem 2013 002
sprejem 2013 006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava