avto moto

Prosenik tretji na Grobniku

17.6.2013 | 11:05 | B. B.

Prosenik tretji na Grobniku
Prosenik tretji na Grobniku

Trebnje - Trebanjec Janez Prosenik je na četrti dirki prvenstva Alpe Adria na hrvaškem dirkališču Grobnik v razredu superbike zasedel tretje mesto, v razvrstitvi za državno prvenstvo pa je bil drugi. Zmagal je Marko Jerman s suzukijem, drugi pa je bil Čeh Jan Halbich na kawasakiju.

Na prostih treningih so imeli dirkači v petek zaradi vročine in slabšega oprijema pnevmatik kup težav, kar se je kazalo tudi v številnih padcih. Prosenik (Japi Racing Team) ob tem še nikakor ni uspel nastaviti vzmetenje na svojem BMW RR 1000, zato se je na sobotne kvalifikacije podal s precej slabimi občutki. A se je vseeno odrezal bolje kot na treningih, zadel je tudi pri izbiri pnevmatik in si izboril peti štartni položaj.

Janez je dirko začel odlično, se do prvega ovinka prebil na drugo mesto a nato kmalu po začetku dirke naredil manjši napako in zdrsnil na najprej na četrto, v naslednjem krogu pa še na peto mesto. Od tam naprej je dirkal odlično, nizal en hiter krog za drugim in se do konca dirke prebil na tretje mesto.

Prosenik je v skupnem seštevku za pokal Alpe Adria trenutno na tretjem mestu, v državnem prvenstvu pa se je utrdil na drugem. Naslednja dirka bo čez tri tedne na češkem dirkališču Most.

»Z vikendom sem na koncu več kot zadovoljen. V petek in soboto sem imel toliko težav z vzmetenjem in izbiro pnevmatik, da si niti pomisliti nisem upal na tak zaključek. Vzmetenje smo nastavljali skoraj do jutranjih ur in zares sem vesel, da je motor delal, kot je treba, na koncu pa sem izbral še prave gume za dirko. Uspešna je bila tudi dirka, vesel sem bil, ker sem štartal res odlično in na koncu končal na tretjem mestu. Zahvalil bi se rad tudi prav vsem navijačem, ki so me prišli podpirati iz vse Slovenije. Zares sem vesel, da mi je pred domačo publiko uspela odlična vožnja.«

‹ nazaj

Galerija (3)

Prosenik tretji na Grobniku
Prosenik tretji na Grobniku
Prosenik tretji na Grobniku

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava