nogomet

Krka gre v prvo ligo

20.6.2013 | 14:15 | B. B.

Foto: B. B., arhiv DL

Foto: B. B., arhiv DL

Novo mesto - Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je dokončno odločil o sestavi Prve lige Telekom Slovenije, v kateri bo naslednjo sezono igrala tudi novomeška Krka, Bela krajina pa kljub predzadnjem mestu ostaja v drugi ligi.

Potem, ko izvršni odbor na ponedeljkovi seji ni potrdil sestave Prve lige Telekom Slovenije za naslednjo sezono, je sedaj dokončno znano, da iz lige izpadeta Mura, ki ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, in Aluminij, ki je osvojil deseto mesto. Nova člana najvišjega ranga tekmovanja pa sta postala prvak 2. SNL Zavrč in NK Krka iz Novega mesta, ki si je mesto napredovanja pridobil zaradi odstopa NK Dob, ki ostaja drugoligaš. Pri odločanju o sestavi lige so bila pomembna tudi dodatna zagotovila vodstva FC Koper, da spremembe na športnem, ekonomskem in pravnem področju ne bodo negativno vplivale sposobnost tekmovanja kluba v prihajajoči sezoni, so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prvo ligo v tekmovalnem letu 2013/14 tako sestavljajo: Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj ter novinca Zavrč in Krka.

Posledično je sedaj znana tudi dokončna sestava druge lige, ki jo sestavljajo, Aluminij, Dob, Krško, Radomlje, Šenčur, Šampion Celje, Šmartno ob Paki, Bela krajina in prvaka obeh tretjih lig, Ankaran Hrvatini in Veržej.

Žreb tekmovalnih parov za novo sezono bo nogometna zveza Slovenije opravila v petek, 28. junija, na Brdu pri Kranju, medtem ko se prvenstvo v prvi ligi prične 13. julija. Uvod v novo sezono bo sicer tekma superpokala med Mariborom in Olimpijo, 7. julija v Celju.

‹ nazaj

Komentarji (5)

20.6.2013Ocenihuhi 
elan goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
20.6.2013Ocenihelo 
Me res zanima kako bo s posodobitvijo stadiona, glede na vse obljube župana glede dvorane, ki je še sedaj ni. Prav tako me zanima kakšen bo tu finančni vložek Krke d.d., če se še za primarni šport košarko ne izprsi. Da niso to samo mokre sanje in želje Udovića, potem pa propad kluba? lp iz Maribora
20.6.2013Ocenirenegade 
lepo videti še en klub iz dolenjske v 1.snl-.....to tako bomo štajerci na dolenjskem lahko gledali svoj klub (NK Maribor) v bližini. LEPA LEPA
20.6.2013Ocenigledalec 
Balkanska dela (balkanski poslovi)
7.7.2013OceniPeter 
Se bojo znova aktivirali stari Trottersi, tisti ki so harali po Sloveniji pred 20 leti?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava