nogomet

Novi prvoligaš Krka za začetek s Crveno zvezdo

21.6.2013 | 18:00 | I. V.

Sašo Udovič

Sašo Udovič

Dan po razveseljivi novici je nogometni klub Krka novinarjem razkril prvoligaške načrte. (Foto: I. Vidmar)

Dan po razveseljivi novici je nogometni klub Krka novinarjem razkril prvoligaške načrte. (Foto: I. Vidmar)

Jože Berus

Jože Berus

Zvone Novak

Zvone Novak

Andrej Kastrevc

Andrej Kastrevc

Novo mesto - Potem ko je nogometna zveza včeraj objavila spisek moštev, ki bodo v novi sezoni nastopala v prvi slovenski nogometni ligi, so v novomeški Krki, ki se je v slovensko nogometno elito vrnila po dvajsetih letih, danes pripravili novinarsko konferenco in razkrili, kaj jih čaka v naslednjih dneh in v naslednjem letu.

Do začetka tekmovanja v prvi ligi ni več veliko časa, saj bo prvi krog že 13. julija. Kot je povedal športni direktor kluba Sašo Udovič, bodo jedro moštva nogometaši, ki so igrali že v drug ligi in so se najbolj izkazali. Poleg tega so se članskemu moštvu priključili tudi štirje najbolj obetavni člani mladinske vrste, moštvo pa bo popolnjeno tudi z nogometaši iz drugih okolij; nekaj jih je v Novem mestu že na preizkušnji.

Tudi v prvi ligi bo Krko vodil trener Borivoje Lučić, ki mu bo kot pomočnik pomagal domači trener Sandi Bracovič, ki ima tudi sam prvoligaške izkušnje.

Prva resnejša preizkušnja za novo Krkino moštvo bo prijateljska tekma z beograjsko Crveno Zvezdo, nekdanjim svetovnim in evropskim klubskim prvakom.

Predsednik kluba Jože Berus je povedal, da so se v klubu včeraj, ko so jih z nogometne zveze obvestili, da bodo v naslednji sezoni nastopali v prvi ligi, zelo razveselili, saj so s tem dosegli cilj, ki so si ga zadali pred sezono, a se zavedajo tudi velike odgovornosti, zdaj pa jih čaka veliko dela.

V enem letu morajo zgraditi novo pokrito tribuno in urediti garderobe ter med drugi poskrbeti tudi za prostor za novinarje. Tovarna zdravil Krka bo, kot je povedal Berus, ki je v klubu tudi predstavnik glavnega pokrovitelja, še naprej podpirala klub, poleg tega pa se dogovarjajo tudi o sodelovanju še nekaterih drugih pokroviteljev. "Kratkoročni cilj kluba je enakovreden boj Krkinega moštva z ostalimi moštvi prve lige, srednjeročni cilj pa uvrstitev v vrh in preboj v evropska klubska tekmovanja," je o načrtih še povedal predsednik Berus.

Vodja dela z mladimi, Andrej Kastrevc je poudaril, da je uvrstitev v prvo ligo sad večletnega dobrega in načrtnega dela z mladimi. Prav vse Krkine ekipe v mlajših kategorijah nastopajo v najvišjem rangu tekmovanja, mladinci so četrti v državi.

Podpredsednik kluba Zvone Novak je spregovoril o potrebnih investicijah, ki bodo Krki zagotovile nastopanje v prvi članski ligi in med drugim povedal, da bo stadion Portoval končno dobil tudi vzhodno tribuno, pod katero bo tudi vse pripravljeno za bazen, ki ga Novo mesto prav tako nujno potrebuje.

‹ nazaj

Komentarji (3)

22.6.2013OceniNenad 
Mislim, da bi bilo bolje, če bi se gospod Berus resneje ukvarjal s poslovanjem in vodenjem Term Krka, ki se utapljajo v visokih izgubah. Ali pa se morda motim?
22.6.2013OceniJan 
Potem ne bodo uredili raje obstoječe tribune, ampak zgradilo novo na nasprotni strani?
27.6.2013Ocenijan 
Moti me le ena stvar, mnogo preveč je priimkov na IĆ, med igralci in ostalimi, kot da nimamo dobrih domačinov, kateri se v domačem okolju bolj žrtvujejo za svoje mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava