dolenjska

Dolenjcev in Belokranjcev iz združenja za vrednote osamosvojitve ne bo na Medvedjeku

22.6.2013 | 16:30 | STA

Spominsko obeležje na Medvedjeku (Foto: arhiv)

Spominsko obeležje na Medvedjeku (Foto: arhiv)

Trebnje - Pokrajinsko združenje za vrednote slovenske osamosvojitve za Dolenjsko in Belo krajino se ne namerava udeležiti jutrišnje slovesnosti pri spominskem obeležju osamosvojitvene vojne na Medvedjeku. Moti jih namreč, da bo slavnostni govornik Milan Kučan, ki je, kot navajajo, soodgovoren za razorožitev Teritorialne obrambe.

Bodo pa v združenju "svojo privrženost samostojni in demokratični Sloveniji" izkazali z obiskom obeležja isti dan ob 9. uri, so sporočili iz Pokrajinskega združenja za vrednote slovenske osamosvojitve za Dolenjsko in Belo krajino.

Spominsko slovesnost ob dnevu državnosti in počastitvi 22. obletnice samostojnosti Slovenije, na kateri bo kot govornik nastopil Kučan, sicer ob omenjenem obeležju prireja območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo - Trebnje jutri ob 11. uri.

‹ nazaj

Komentarji (16)

22.6.2013OceniGorazd 
A je bil Kučan kdaj pravnomočno obtožen, sojen ali celo obsojen za to dejanje? Zanimivo, kako zahtevajo janševiki določena pravna merila za svojega poglavarja, ki jih pa ne priznavajo drugim smrtnikom. Aja, spregledal sem, da ga imajo za božanstvo, ki je nad zakoni, ki veljajo za smrtnike.
22.6.2013Ocenikorli 
rdeča murgeljska podgana se bo spet hvalla
22.6.2013Oceniizjava 
Milan Kučan, 31. 1. 1990 O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti. Toda taka Jugoslavija za nikogar ni dobra.
22.6.2013Ocenipolde 
arduš!komentatorji!! Kaj boste že enkrat nehal se postavljat levo desno, gor dol... pa farbat na bele in rdeče, paše vmes!? Rajši stopite skupaj in storite kaj dobrega za Slovenijo v teh hudih kriznih časih. Slabši ste kot otroci v vrtcu...
22.6.2013Ocenijanzina paravojska 
Ta paravojaška organizacija se niti ne rabi udeležit te proslave.Ko bojo javno priznali trgovino z orožjem pod pokroviteljstvom,Ljubljenega vodje in Igija Bavčita,potem se lahko oglašajo.
22.6.2013Ocenilimon 
Provokacija na provokacijo. Naslednje leto bo Mitja.
22.6.2013OceniVprašanje 
a misliš na Kunstlja ? To bi bilo pa zelo pestro !
22.6.2013Ocenixy 
A to so tisti vapli, ki so med "vojno" parkirali službeni tovornjak/bager/traktor na Medvedjeku in imajo za to dosmrtni dodatek k penziji?
23.6.2013Oceniv Sloveniji 
je veliko Neslovencev, ki tako po portalih smetijo slovensko zgodovino...Seveda, ta vlada, , oblast, ki temelji na laži, se močno maje...Tudi Kučanovo vmešavanje od osamosvojitve naprej, čedalje bolj kaže, da nikoli ni maral samostojne Slovenije... Ja, ja samo Balkana se moramo znebiti in bomo O.K
23.6.2013Ocenibivši 
Vojska je eno samo brezdelje in pompanje davkoplačevalskega denarja. To vojsko je treba čim prej ukint ker so nesposobni sem s parimi kao športniki ki dopoldan mimogrede igrajo med službo košarko kao usposabljanje šel na Triglav kr nista dušo spustila strah pa tako kot da sta največja birokrata kar tut sta sej v uniformah sedijo za računalniki pa surfajo po googlu za 1500 € neto na mesec SVINARIJA DO DELOVNEGA LJUDSTVA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava