bela krajina

Semičani vlado opozarjajo, da želijo ostati samostojna občina

15.7.2013 | 14:00 | M. M.

Da nasprotujejo združevanju manjših občin, so v Semiču sklenili na zadnji občinski seji konec junija. (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Da nasprotujejo združevanju manjših občin, so v Semiču sklenili na zadnji občinski seji konec junija. (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Semič - Svetniki občinskega sveta občine Semič in županja Polona Kambič so danes medijem poslali odprto pismo, ki so ga minuli petek naslovili na vlado in državni zbor ter tamkajšnje politične stranke. Z njim namreč nasprotujejo pobudi ministrstva za notranje zadeve in javno upravo o združevanju občin z manj kot 5000 prebivalci. Občina Semič jih namreč šteje manj kot 4000.

Da nasprotujejo združevanju, so sicer Semičani sklenili že na zadnji junijski seji občinskega sveta, v tokratnem odprtem pismu pa ponavljajo, da so se za odcepitev od črnomaljske občine odločili z referendumom maja 1994 in da se lahko le na tak način tudi »razpustijo«. Poudarili so tudi, da so kot najmanjša in najmlajša belokranjska občina uspešni prav zaradi svoje samostojnosti, se pohvalili z optičnim omrežjem v občini in uspešnim črpanjem denarja iz evropskih skladov. Po raziskavi Zlati kamen je bila namreč semiška občina v letih od 2007 do 2010 v samem vrhu po pridobljenih evropskih sredstvih na prebivalca, in sicer na 3. mestu, po absolutnem znesku pa na 17. mestu, so še zapisali v pismu, ki si ga lahko v celoti preberete v priponki spodaj.

‹ nazaj

Komentarji (12)

15.7.2013Ocenimedved 
Zakaj niste napisali koliko stane Semiška občina nas davkoplačevalce? Vsi podpisani dobijo lepe denarce. Tako močna ekipa kot jo ima Semič bi bila dovolj za celo Dolenjsko. Racionalizacija gospoda!!!!
16.7.2013Ocenistane 
takoj ukiniti. s čigavim denarjem ste pa zgradili vse tisto s čimer se hvalite. Z denarjem, ki ga dobite iz proračuna. polovico ga porabite za svoje plače. Občine trošijo še tisto malo denarja, ki ga še imamo, za gradnjo prestižnih objektov, pločnike, robnike. Itd. Ne pravim, da to ni potrebno, ampak ves denar bi moral iti v obnovo propadlega gospodarstva.
16.7.2013Oceniopazovalec 
Ščitite svoje riti sram vas bilo! A veste koliko občin je v Sloveniji? Koliko stane državo taka birokracija? Dajte spizdite lepo vas prosim!
17.7.2013Ocenisenca 
Lepo bi bilo, če bi se črnomaljci vzdržali komentiranja. Baje na vladi razmišljajo, če se bo število občin zmanjševalo, da občino Črnomelj pridružijo semiški občini:). Štejejo rezultati.
17.7.2013Ocenigustl 
jaz pa razumem gospo županjo. Ravno lepo se je razkomotila, plačka priteka....... Zdaj naj bi pa kar ukinili tako lepo službo.
18.7.2013Ocenibelokranjka 
takoj ukinit, sama banda , podpirajo eden drugega , sama menjava stolčkov , pa strićki iz ozadja ,tudi v Semišli občini , delajo eni in isti ,trošijo naš denar nobene kontrole ,nimaš se kaj pritozevat , na pritozbe noben ne reagira banda , TAKOJ ZA ZAPRET ,PA NAJ GREJO NA MINIMALCA ALI PA NA NIČ
18.7.2013Ocenialeksander 
zapret, pod nujno v odprtem pismu zupanja izpostavlja , da še skoraj edini ki delajo so delavci na infrastrukturi , pa naj še objavi ali podpira naše podjetnike ali se vozijo v SEMIČ delat preko GORJANCEV banda ŠE ENKRAT , NAMESTO DA BI OSTAL DAVEK V OBČINI GRE DRUGAM KAJ POTEM OZ KDO KOGA PODPIRA MARSIKATERI PA GLEDA ZAPRET NUJNO , ZUPANE IN ZUPANJE PA PREMESTIT NA RAZLIČNA OBMOČJA RECIMO ČRNOMALJSKA NAJ GRE V PTUJ IZ PTUJA DOBIMO V ČRNOMELJ ITD ,ITD,,,,
19.7.2013Ocenikoza 
Pri taki birokraciji nam res ne more biti bolje.Toliko parazitov je v tej revni Sloveniji. Delavci pa delamo za 500eur. Ne bo dolgo tako šlo vsi bi samo denar na muhte.
2.8.2013OceniŠokc 
A jebi ga,če je Semiška občina uspešnejša od nesposobnih občin metlika in črnomelj. črnomalci,prvo popravte cesto od ručetne vasi do črnomlja,pol se pa pizdite :D
4.8.2013Ocenixy 
Vsa Bela krajina naj bo ena občina, bo najbolj prav in najbolj pošteno. To da je Semič svoja občina je navadna svinjarija. Poglejte samo, kdo je zaposlen na občini, kakšni so priimki in koliko jih je. O uspehu pa kdaj drugič. Pred volitvami. O osebnih uspehih posameznikov na tuj račun pa lahko že zdaj, če hočete.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava