novice

Imamo nov rekord - v Cerkljah ob Krki

9.8.2013 | 07:40 | STA/M. K./B. B.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

V Cerkljah ob Krki se je včeraj živo srebro povzpelo na 40,8 stopinje Celzija, s čemer je bila presežena najvišja doslej izmerjena temperatura v Sloveniji. Dosedanja rekordna temperatura je bila 40,6 stopinje Celzija, izmerjena v Črnomlju 5. julija 1950. Rekordi so padli še v več drugih krajih, tudi v Novem mestu.

V dolenjski prestolnici so so včeraj namerili 39,9 stopinje Celzija, medtem ko je termometer na vremenski postaji v Črnomlju pokazal 40,3 stopinje.

Temperaturni rekord je padel tudi v Ljubljani, kjer so izmerili 40,2 stopinje Celzija, v Mariboru, kjer se je živo srebro povzpelo do 39,6 stopinje Celzija, v Celju, kjer se je ustavilo pri 39,7 stopinje, Kočevju, kjer je termometer pokazal 37,9 stopinje, Lescah, kjer se je segrelo do 36,4 stopinje, Postojni, kjer je bilo največ 36,5 stopinje, in na Brniku, kjer se je živo srebro dvignilo na 38,1 stopinje Celzija.

Z današnjim dnem pa se obdobje izjemno visokih temperatur po napovedih Arso končuje. Čez dan bo sicer temperatura ponekod še presegla 35 stopinj Celzija, zaradi sopare pa bo še vedno velika toplotna obremenitev. Popoldne se bodo ponekod že pojavile padavine, deloma nevihte, ki bodo zvečer in v noči na soboto prehodno zajele vso državo. V soboto bo dež ponehal in zjasnilo se bo.

V prihodnjem tednu naj bi dnevna temperatura po trenutnih izračunih Arsa ostala pod 30 stopinjami Celzija. V torek pa se obeta tudi nekaj dežja oz. neviht.

‹ nazaj

Komentarji (4)

10.8.2013OceniAlbin 
Jaz še zmeraj ne vem zakaj ni rekord v Trebnjem, kjer je vremenska postaja izmerila 41,5 dne 3.8. ? Več o postaji in vseh informacijah na strani http://www.zimazakon.si/podatki/custom.php
10.8.2013Ocenipodeljevalec medalj 
zatu ker vam v butalah narobe termometer kaže pa še na soncu ste meril
10.8.2013Ocenirealnost 
Albin, nisi nič napisal, pod kakimi pogoji si meril. Imaš ARSO hiško in to pravilno postavljeno, redno kontrolirane termometre itd ? Če tega ni, potem je to meritev za tvoje veselje, kaj več pa ne...
10.8.2013Ocenipartizan 
ja folk Albin dela kot vse ostale meteorološke postaje sam njegov podatek ni zanimiv hahahahahahbo še sam de je mim hahah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava