atletika

Primož jutri iz Kozmosa v boj za medalje

9.8.2013 | 12:05 | B. B./STA

Primož Kozmus (Foto: I. V., arhiv DL)

Primož Kozmus (Foto: I. V., arhiv DL)

Brežice - Primož Kozmus, nekdanji olimpijski in svetovni prvak, bo na 14. svetovnem prvenstvu v atletiki, ki se bo začelo v soboto v Moskvi, nastopil prvi dan tekmovanja v kvalifikacijski skupini B meta kladiva ob 16.35 po slovenskem času.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale meta kladiva bo 77 metrov, ki jo je Kozmus v tej sezoni krepko presegal. Z daljavo 79,70 m, ki jo je dosegel na nedavnem državnem prvenstvu v Celju, je šesti metalec v sezoni. Pred njim so Madžar Krisztian Pars (81,02), Rus Sergej Litvinov (80,89), Tadžikistanec Dilšod Nazarov (80,71), Čeh Lukaš Melich (80,28) in Poljak Pawel Fajdel (79,99).

Kozmus s slovensko reprezentanco biva v hotelu, ki je od stadiona Lužniki oddaljen kakšnih 20 km. Hotel ima zanimivo ime, Kozmos. Od tam bo Primož Kozmus odšel v boj za svojo šesto zaporedno medaljo na velikih tekmovanjih.

"Moj cilj je medalja in napad na zmago. Tekmeci bodo standardni, Pars, Murofuši, je pa še nekaj dobrih tekmovalcev, ki so letos metali prek 80 metrov. Bomo videli, vse bo treba pokazati na tekmi. Fizično sem bil vso sezono dobro pripravljen, v zadnjem tednu pa sem dvignil tudi tehnični model metov in mislim, da sem zelo dobro pripravljen," je pred SP dejal Kozmus.

Špilerjeva za finale v sredo

Kvalifikacije v metu kladiva za ženske bodo v sredo, 14. avgusta, začele pa se bodo ob precej bolj neugodni uri. Prve metalke bodo nastopile že ob 7.30 po našem času (9.30 po moskovskem), druga skupina pa bo na sporedu ob 9.10. Barbara Špiler se bo skušala na svojem prvem članskem prvenstvu prebiti v finale, z 70,88 m, ki jih je vrgla junija v Kopru, pa je 28. metalka kladiva na svetu letos. Finale v metu kladiva za ženske bo v petek, 16. avgusta, ob 17. uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava