dolenjska

Aleš Bratož zapušča Revoz

5.9.2013 | 11:40 | B. B.

Aleš Bratož na svetovni premieri winda v Ženevi leta 2010. (Foto: B. B., arhiv DL)

Aleš Bratož na svetovni premieri winda v Ženevi leta 2010. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Prvi mož Revoza Aleš Bratož 1. oktobra odhaja iz podjetja in prevzema obveznosti in naloge generalnega direktorja industrijske podružnice Oyak Renault v Turčiji, so sporočili iz Revoza. V novomeški tovarni vozil ga bo nasledil Patrice Haettel, ki je trenutno direktor mehanske tovarne Valladolid Motores v Španiji.

Kot sporočajo iz Revoza, je Aleš Bratož na čelo družbe stopil junija 2008. "V tem obdobju, ki so ga zaznamovale predvsem zaostrene razmere na trgu kot posledica gospodarske krize, je bilo v Revozu premaganih veliko pomembnih mejnikov: izpeljan je bil projekt wind, prvič smo presegli magično mejo 200.000 izdelanih vozil v enem letu, zabeležili več kot 3,5 milijona izdelanih renaultov, zagnali proizvodnjo druge faze twinga in postali ena najučinkovitejših tovarn Zveze Renault Nissan. Motivacija zaposlenih je bila ves čas na zelo visoki ravni, tudi v zadnjem času, ko so v teku velika naložbena dela v okviru projekta Edison, vrednega več kot 400 milijonov evrov," poudarja vodja službe za stike z institucionalnimi javnostmi in mediji Nevenka Bašek Zildzović.

Bratož je v času svojega službovanja kot predsednik uprave Revoza med drugim tudi bil predsednik Nadzornega odbora GZS, član Upravnega obora GZDBK, član sveta Ekonomske fakultete, Univerze v Ljubljani in član društva Manager. S svojimi izkušnjami in pogledi je sodeloval tudi v številnih delovnih skupinah, ki sta jih na področju gospodarstva oblikovala predsednik države in slovenska vlada.

"Na podlagi doseženih rezultatov in opravljenih nalog je bila Alešu Bratožu znotraj Skupine Renault zdaj zaupana še ena, zelo odgovorna naloga: vodenje industrijske podružnice Oyak Renault, ki na zelo velikem turškem tržišču s 77 milijoni prebivalcev združuje dve tovarni s skupaj 6.300 zaposlenimi," je še zapisala Bašek Zildzovićeva.

‹ nazaj

Komentarji (2)

5.9.2013OceniFranci 
Srečno naprej!
5.9.2013OceniJon 
kje je pa Repolusk? Sem mislil, da ga bo on nasledil.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava