bela krajina

Kambičeva: Uspešni, ker smo blizu ljudem

5.9.2013 | 15:15 | B. B.

Polona Kambič (foto: M.B.-J., arhiv DL)

Polona Kambič (foto: M.B.-J., arhiv DL)

Semič - Nizu odzivov na prizadevanja ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta o zmanjšanju števila občin, se je z odprtim pismom pridružila tudi semiška županja Polona Kambič.

V pismu ministra opozarja, da so tudi majhne občine lahko uspešne. Tako se je na primer semiška občina po podatkih raziskave Zlati kamen v letih med 2007 in 2010 uvrstila na tretje mesto po črpanju evropskih sredstev na prebivalca.

"Menimo, da smo uspešni ravno zato, ker delamo sami in razmišljamo o svojih ljudeh in njihovih potrebah," v odprtem pismu, ki ga v celoti objavljamo v priponki, piše Kambičeva.

‹ nazaj

Komentarji (24)

5.9.2013Ocenixy 
vi ste blizu samo nekaterim (beri svojim) ljudem. S Občinskim prostorskim načrtom je bilo vse v redu? Koliko parcel ste prodali (beri šenkali) svojim pred sprejemom načrta?
5.9.2013Ocenirumburak 
Draga županja, ne iskat izgovorov !!! Vsaka vas pa res ne more bit občina. Ne me narobe razumit, nimam nič proti vam ali pa proti občini Kostel (630 prebivalcev), Mirni peči itd....Povejte samo pošteno koliko denarja v proračunu je namenjeno samo za plače zaposlenih občinarov, sejnine svetnikov, vzdrževanje stavbe in ostalih povezanih stroškov (elektrika, internet, vodovod, pisarniški material....) Za ta denar bi lahko asfaltirali ceste do vsake zidance v semiški gori, ali pa naredili pločnike za boljšo varnost otrok ter uredili električno omrežje v Industrijski coni, da podjetja ne bi bežala stran. Sej to je problem v celotnem JS , zdaj ko naj bi bila odpuščanja se bojo vsi vlekli ven kako so pomebni in koliko koristi je od njih.(občinarji, učitelji, delavci na UE, ....) Nikomer ne privoščim izgubo šihta, daleč od tega, ampak žal je kriza v državi in končno se je dotaknilo tudi javnega sektorja. Na danfosu nas ni noben vprašal koliko si bil koristen oz. uspešen, ampak si samo dobil odpoved z kratko razlago. Recesija
5.9.2013OceniMetka 
Javni sektor z lokalno samoupravo vred mora deliti usodo zasebnega sektorja, ki polni proračun in tebi daje plačo!!!! Za kaj tako koristnega pa ste črpali denar? A je to dprlo kakšno delovno mesto in razbremenilo proračun, ali pa ga samo obremenilo še dodatno? Če pa omenjaš bližino ljudem: neuči se odzdraviti nazaj, ko te nekdo pozdravi na cesti!!!!! Malomeščanka!
5.9.2013Ocenixy 
za tiste hruške in jabolke, menda stare kočevarske, pri hiši Jankota Bukovca. Naj pove, koliko je tisto stalo?
5.9.2013OceniTamara 
Mislim da občinarji gledajo bolj za svojo rit. Kaka bližina ljudi?? Občin in administracije je absolutno preveč.Zato pa vse propada.
5.9.2013Ocenikoza 
Ne potrebujemo toliko občin. Predlagam da edino Movern ostane ker je zelo sposoben. Na vsaki pasji procesiji je zraven. Nos rine v vsak drek.
6.9.2013Oceniuroš 
Torej, ker se je dejansko nekaj naredilo v občini, od optičnega omrežja (med prvimi v Sloveniji!), vodovoda (ki je dejansko projekt vseh treh občin, če smo iskreni), do zgraditve vrtca, nov kulturni dom, obnove VSE glavnih cest, v načrtu je tudi dom za starejše občane, itd. Dejansko mislite, da bi kaj od tega nastalo, če bi bili pod črnomaljsko občino? Od kar je občina samostojna se je leta 1998 ustanovila industrijsko-obrtna cona, tega prej ni bilo niti v planu. In še se bi lahko kaj naštelo.. V nekem prejšnjem članku na isto temo se prebral, da se porabi polovico proračuna v občini Semič za plače?? Kakšen absurd, da ni večjega. Proračun občine znaša okoli 5.7mio €, od tega so odhodki za plače okoli 243 tisoč. To je okoli 4% proračuna (vir: proračun občine Semič za leto 2013). Ne me narobe razumet, se strinjam, da je v Slo preveč občin. To je dejstvo. Vendar, da je edino merilo koliko prebivalcev ima občina pa je popolnoma zgrešen pristop. Če je občina neka zaokrožena celota, potem naj to tudi ostane. Se strinjam, da je kriza. In JS mora svoje prispevat (bi bil že čas) Vendar, tole z zaposlenimi na občini, kot nekateri trdite, je kaplja v morje. In vsak bo delal vse, da bi odbržal službo. Zaposleni v JS niso nič drugačni, saj smo vsi krvavi pod kožo! Glede strokovne usposobnosti na vseh občinah se bi lahko marsikaj reklo, tako da raje ne bom :) Je pa res, da večina nas samo vidi kakšen avto nek občinar vozi, ne pa kaj vse se je naredilo, koliko cest se je obnovilo, kar se je zgradilo. Tipična slovenska miselnost. Glavno kateri avto kdo vozi. Zaradi mene se lahko okoli vozijo z raketoplani, dokler so rezultati v občini vidni, zakaj potem to spreminjat? Kolegica iz Celja mi pravi, da točno vedno vé kdaj je Semiški občini: po najboljših cestah. Zdaj ko se je pa to vse naredilo, pa nas prislit, da gremo nazaj k črnomaljski, kjer bo denar od tekal stran? Ne hvala.
6.9.2013Ocenidanko 
Moje mnenje pa je , da bi lahko Belokranjske občine tudi same kaj združile brez prisile države. Tako pa je vsaka za svojim plotom brez dogovorov in sodelovanja. Vsi vemo, da je občina Metlika država zase, ki samo molze skupni denar za Belo krajino. Občina Semič se kot vrag boji Občine Črnomelj in le nerada financira skupne projekte. Na splošno je v občini Semič , ki se hvali, da je blizu ljudem ena sama kmečka štala, kjer vsak kmet lahko zliva svojo gnojnico. In za čuda tudi doseže kar se nameni, da je mir v hiši. Drage županje in župan bele krajine, dajte se že enkrat dogovorit glede skupnih zadev (belokranjski vodovod, ravnanje z odpadki, varovanje vodnih virov , energetska oskrba, cestne povezave., strokovni in n sorodstveni kader v občinah) pa bo denarja še za kaj drugega. Ko boste rešili osnovne zadeve v občinah boste lahko govorili o razvoju. Do takrat pa hodite veselo na vsako pajsjo procesijo , se kažete ljudem in upate na ponovno izvolitev. Nekaterim je županovanje žal stopilo v glavo , da so že preblizu ljudem. Pa veliko uspeha pri vašem delu želim.
6.9.2013OceniJan 
a za bruto bruto plače in vse stroške, povezane z delom, gre samo dobrih 20.000 eur na mesec? Težko verjamem.
6.9.2013OceniJan 
ti uroš, bi rekel, da si občinski svetnik ali pa čisto pri koritu oz. je pri koritu kateri od tvojih svojcev. Samo poglej priimke na občinskih vratih, pa ti je vse jasno. Pa marsikaj tudi ne drži, tisto o lepih cestah, vse je kar naenkrat super in sploh in oh. Ni res! Semiška občina je občina parih izbrancev. Pika!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava