dolenjska

V soboto po Mlinarjevi poti

12.9.2013 | 13:00 | L. Markelj

Cerkev sv. Matije na Bučki, kjer je začetek pohoda po Mlinarjevi poti. (Foto: L. M.)

Cerkev sv. Matije na Bučki, kjer je začetek pohoda po Mlinarjevi poti. (Foto: L. M.)

Bučka - V soboto, 14. septembra, bo slovesno odprtje nove pohodne poti, imenovana Mlinarjeva pot. Občina Škocjan je bila v sodelovanju s Turističnim društvom Bučka, Kulturnim društvom dr. Ignacija Knobleharja Škocjan in Društvo podeželskih žena Bučka uspešna pri prijavi projekta za sofinanciranje iz sredstev Lokalne akcijske skupine Dolenjske in Bele krajine. Mlinarjeva pot bo vodila ob potoku Čolnišček, kjer je še kar nekaj starih mlinov.

Pričetek bo ob 10. uri s slavnostno otvoritvijo pri cerkvi sv. Matije na Bučki. Mlinarjeva pot bo nato obiskovalce vodila v dolino do Košakovega mlina in nato ob potoku do Sedlarjevega mlina. Tretji mlin na poti bo Marjetičev mlin, nato pa bo postanek na okljuku potoka, kjer bo urejen prostor za igro, malico, druženje, delavnice v naravi.. Sledil bo ogled Hrvatovega mlina. Tematska pot se nadaljuje še naprej, saj je skupaj dolga okrog deset kilometrov in je krožna.

Več o projektu, ki predstavlja inovacijo za škocjansko občino in za JV Slovenijo, saj take tematske poti z animacijami še ni, pa v Dolenjskem listu prihodnji teden.

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.9.2013OceniAndreja 
Počasi bo potrebno narediti selekcijo teh pohodov v škocjanski občini. Vsako društvo ima že najmanj en pohod, kdo pa pride? Če greš pa malo okoli, te ljudje dražijo, kje si bil pa ti, veš koliko je bilo Škocjančanov pri nas. Jaz sicer mislim, da ne dobesedno Škocjancev, to je bolj na široko mišljeno. Če ne, bomo pa morali počakat, da bo občina nehala tako podpirat društva, kot je to že drugod, pa bo manj prireditev, ki stanejo veliko, obiskovalcev je pa zelo malo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava