gospodarstvo

Aleš Bratož zapušča Revoz

1.10.2013 | 07:10 | STA

Aleš Bratož (Foto: B.D.G., arhiv DL)

Aleš Bratož (Foto: B.D.G., arhiv DL)

Novo mesto - Prvi mož Revoza Aleš Bratož danes zapušča tega novomeškega proizvajalca avtomobilov. Prevzel bo namreč naloge generalnega direktorja industrijske podružnice Oyak Renault v Turčiji. V Revozu ga bo nasledil Patrice Haettel, dosedanji direktor mehanske tovarne Valladolid Motores v Španiji.

Bratož, ki prevzema nove naloge v skupini Renault, je bil predsednik uprave Revoza od junija 2008. V tem obdobju, ki so ga zaznamovale predvsem zaostrene razmere na trgu kot posledica gospodarske krize, pa so v Revozu premagali več pomembnih mejnikov, so sporočili iz Revoza.

Izpeljali so projekt Wind, prvič presegli mejo 200.000 izdelanih vozil v enem letu, zabeležili več kot 3,5 milijona izdelanih Renaultovih vozil, zagnali proizvodnjo druge faze twinga in postali ena najučinkovitejših tovarn zveze Renault-Nissan.

Hkrati je bila motivacija Revozovih zaposlenih na visoki ravni, enako tudi v zadnjem obdobju, ko se v novomeški tovarni z velikimi naložbenimi deli v okviru projekta Edison, vrednega več kot 400 milijonov evrov, pripravljajo na izdelavo novih vozil, so ocenili.

Bratož je bil med drugim predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, član sveta Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in član Združenja Manager. S svojimi izkušnjami in pogledi je sodeloval tudi v številnih delovnih skupinah, ki sta jih na področju gospodarstva oblikovala predsednik države in vlada.

Bratožu so na podlagi doseženih rezultatov in opravljenih nalog znotraj skupine Renault zdaj zaupali novo odgovorno nalogo oz. vodenje industrijske podružnice Oyak Renault, ki na turškem trgu s 77 milijoni prebivalcev združuje dve tovarni s skupaj 6300 zaposlenimi, so še sporočili iz Revoza.

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.10.2013Oceniandrej 
Srečno in uspešno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava