košarka

Sadovi trdega dela, ko se bo moštvu priključil Smodiš

4.10.2013 | 15:15 | I. V.

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Trener Aleksandar Džikić

Trener Aleksandar Džikić

Predsednik KK Krka Brane Kastelec

Predsednik KK Krka Brane Kastelec

Novo mesto - Košarkarski klub Krka je danes na novinarski konferenci v hotelu Krka predstavil letošnje cilje in način dela, ki se nekoliko razlikuje od dosedanjega.

Predsednik kluba Brane Kastelec je začel z novico o petih mladih perspektivnih košarkarjih, ki so jih priključili članski vrsti, s katero bodo ves čas trenirali, nastopali pa bodo tudi za mladinsko vrsto in drugoligaško ekipo. "Odločili smo se za temeljito prenovo dela z mladinsko vrsto, ki je tesno povezana s strokovnim štabom prve ekipe. Cilji sezone so uvrstitev v zgornjo polovico lestvice v jadranski ligi, uvrstitev v drugi krog pokala eurochallenge ter uvrstitev v finale državnega prvenstva in domačega pokalnega tekmovanja," je o ciljih povedal Kastelec in pojasnil vlogo Matjaža Smodiša, ki je pomemben promotor košarke med mladimi, delal bo kot svetovalec predsedstva za delo z mladimi in strokovna vprašanja, skrbel bo za individualno delo s košarkarji, samostojno pa bo vodil tudi šolo košarke.

Trener Aleksandar Džikić je poudaril strokovno vertikalo, s katero povezujejo delo z mladimi in člansko vrsto "V klubu je lepo število obetavnih mladih košarkarjev, ki jim bomo pomagali uveljaviti se tudi med člani. Sestavili smo moštvo, ki se bo borilo za vsako žogo in ne bo popuščalo do konca tekme. Nimam čarobne paličice, zahtevam pa dve stvari - delo, red in disciplino," je na svoj sistem dela opozoril Džikić.

Letošnji kapetan moštva Krke Edo Murić je povedal, da je zanj velika čast biti kapetan ekipe, ki je štirikrat zapored osvojila naslov prvakov. "V veliko pomoč mi bosta s svojimi izkušnjami tudi Smiljan Pavič in Jasmin Hukić. Ekipa je sestavljena iz dobrih fantov in dobrih košarkarjev. Preostane nam samo, da se zapremo v dvorano in delamo," je bil jasen Edo Murić, ki je po Džikićevih besedah še nekoliko utrujen od proslavljanja po koncu evropskega prvenstva.

"Med pripravami nam ni manjkal le Murić, prikrajšani smo bili tudi za sodelovanje pomočnika trenerja Sekulića in kondicijskega trenerja Brinca. Moštvo kljub temu sezono začenja v zadovoljivem stanju. Fantje so narejeni iz tršega materiala, kot sem si mislil," je o pripravljenosti moštva povedal trener Džikić in dodal, da upa, da bodo v prvem krogu premagali Budućnost, ki cilja na uvrstitev na zaključni turnir jadranske lige in se ji je pridružil tudi nekdanji Krkin košarkar Aleksandar Ćapin, ki je bil najkoristnejši igralec lige.

Matjaž Smodiš je Džikićevo ekipo označil za zelo perspektivno z velikim potencialom: "Imamo pravega trenerja, pomembno pa je, kot je dejal sam, delo, red in disciplina. Na koncu bomo videli, kdo od mladih, ki smo jih priključili prvi ekipi bo zdržal in kdo je iz pravega testa. Razlika v intenzivnosti dela je v primerjavi z lansko sezono velika, sadove trdega dela pa bomo želi šele čez tri mesece in čez pol leta. Ekipa potrebuje čas, da se uigra," je dejal, Džikić pa je provokativno dodal, da bo to takrat, ko se bo moštvu priključil tudi Smodiš. Izzvani se je na provokacijo odzval z odločnim odgovorom, da se na parket ne bo več vrnil. "Številka osem veliko bolj pristaja mlademu in perspektivnemu košarkarju, pred katerim je še lepa kariera, kot tistemu, ki ga vidite na fotografiji za nami," je še dejal in pokazal na svojo fotografijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava