gospodarstvo

Pogajanja s potencialnim kupcem družbe Radeče papir v stečaju še potekajo

11.10.2013 | 12:15 | STA

Foto: spletna stran družbe Radeče papir, arhiv DL

Foto: spletna stran družbe Radeče papir, arhiv DL

Radeče - Stečajni upravitelj družbe Radeče papir Borut Soklič je sporočil, da trenutno na podlagi sklepa upniškega odbora in odredbe sodišča še vedno potekajo pogajanja s potencialnim kupcem in bankami glede prodaje družbe Radeče papir v stečaju. Zainteresirani kupec je, kot je znano, sklad Emkaan Investment iz Dubaja.

Kot navaja Soklič, pogajanja s potencialnim kupcem in bankami potekajo z namenom sklenitve predpogodbe. Ta bi imela obliko dogovora o ureditvi medsebojnih razmerij, katerega namen je opredelitev pogojev prodaje, uskladitev proceduralnih rokov in izvedbe prodaje. Na podlagi slednjega bo na sodišče v nadaljevanju podan predlog prodaje, še navaja Soklič in dodaja, da je potencialni investitor v znak resnosti ponudbe že nakazal znesek 661.670 ameriških dolarjev.

Iz zadnjega javno objavljenega zapisnika korespondenčne seje upniškega odbora družbe Radeče papir v stečaju, ki je bil v ponedeljek objavljen na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve, pa je razvidno, da je rok za sklenitev sporazuma 10. oktober. Člani upniškega odbora so se na korespondenčni seji strinjali še, da je rok za sklenitev pogodbe 30. november letos, rok za plačilo pa 31. december letos.

Kot je še možno razbrati iz zapisnika, je potencialni investitor ponudil kupnino v višini pet milijonov evrov, člani upniškega odbora pa so se strinjali, da se že nakazani znesek v višini 500.000 evrov šteje kot nevračljiva varščina, kupec pa mora svojo ponudbo podati kot zavezujočo.

Za 3. september je bila sicer napovedana javna dražba, na kateri bi družba Radeče papir v stečaju prodajala hčerinsko družbo Muflon, a je celjsko okrožno sodišče dražbo preklicalo. Kot je takrat pojasnil Soklič, se je namreč pojavil nov kupec, ki želi kupiti tako papirnico kot tudi Muflon, in sicer omenjena dubajska družba Emkaan. Za Muflon je bila izklicna cena določena pri 100.000 evrov, zadnja izklicna cena za radeško papirnico pa je bila določena v višini 2,5 milijona evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava