dolenjska

Tilia krepi položaj na trgu

23.10.2013 | 12:35 | B. B.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - Poslovanje Zavarovalnice Tilia je bilo v prvih devetih mesecih letošnjega leta nad načrtovanim. V prvih treh kvartalih je Tilia za 68,5 milijona evrov premije, pri čemer se 10,2 odstotka nanaša na področje življenjskih, 89,8 odstotka pa na področje premoženjskih zavarovanj, sporočajo iz novomeške zavarovalnice.

Skupna rast premije glede na enako obdobje lani je 4,9-odst., s čimer Tilia ponovno beleži nadpovprečno rast premije glede na panogo, saj slovenski zavarovalni trg z izjemo zdravstvenih zavarovanj beleži 3,7-odst. padec.

V prvih devetih mesecih je Tilia izplačala za 37,7 milijonov evrov škod, enostavni škodni rezultat v tem obdobju pa znaša 55,1 odst., kar je za 5 odst. točk več kot v enakem obdobju lani.

Kot so še sporočili s Tilie, imajo 6,2 odst. tržni delež med kompozitnimi zavarovalnicami oz. 4,5 odst. med vsemi zavarovalnicami. Od začetka leta se je Tiliin tržni delež povečal za več kot pol odstotka.

Zavarovalnica Tilia je obdobje prvih devetih mesecev zaključila z dobičkom v višini 2,4 milijona evrov, dobre rezultate pa pričakujejo tudi v prihodnje, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.10.2013Ocenivery 
Lahko krepi na račun uporabnikov. Če se naredi pa kakšna škoda in jo je treba izplačati potem pa nastanejo problemi in raznorazni izgovori iz stani zavarovalnice.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava