kronika

Zlatarka obtolčena a svobodna, ugrabitelja pobegnila

29.10.2013 | 12:05 | B. B.

Zlatarstvo in graverstvo Bartol v Novem mestu (Foto: B. B.)

Zlatarstvo in graverstvo Bartol v Novem mestu (Foto: B. B.)

Gradišče - Včeraj okoli pol osme zvečer sta dva neznanca pokušala ugrabiti zlatarsko mojstrico in hčerko znanega novomeškega zlatarja in graverja Toneta Bartla, Šentjernejčanko Dašo Bartol. K sreči se je vse končalo le pri poskusu, za kar gre zahvala predvsem prisebni in pogumni Šentjernejčanki, ki je uspela pobegniti in zdaj grdo potolčena leži v novomeški bolnišnici.

"Včeraj popoldne je ona delala v zlatarni in ko se je vračala domov v Šentjernej, je za njo pri Gradišču prepeljal (civilni, op.a.) avto in jo začel ustavljati z rotacijsko lučjo. Hči je ustavila, iz avta pa sta stopila dva moška, ki sta se izdajala za policista," pripoveduje Tone Bartol, ki je za ugrabitev izvedel včeraj zvečer, ko ga je pretresena hči poklicala s policijske postaje.

"Rekla sta ji, naj ustavi za cerkvijo, češ, da ne bodo stali na cesti. Nato sta jo zgrabila, ji z lisicami zvezala roke, noge povila z lepilnim trakom, čez glavo pa vrgla vrečo. Tako sta zaprla v prtljažnik njenega avtomobila, eden je v smeri Novega mesta odpeljal njen avto, drug pa drugega. Ne vem, kako ji je tako zvezani uspelo, a nekako je podrla zadnji sedež in zlezla do vrat, jih odprla in skočila iz vozečega avta," pripoveduje Tone.

Kot mu je povedala hči, je ugrabitelj njen avto čez kakih sto metrov zapeljal s ceste, skočil ven in pobegnil v noč. Njej je hudo obtolčeni kmalu zatem uspelo ustaviti mimovozeči avto, ki jo je odpeljal na policijo.

‹ nazaj

Komentarji (11)

29.10.2013Oceniferluci 
Lahko rečem le: Bravo, Daša!
29.10.2013OceniMatej 
Šantjarn! Nič ni bilo zrežirano , to lahko sam potrdim. Ravno v trenutku, ko je gospodični uspelo pobegniti iz avtomobila, sem se namreč pripeljal po tej cesti in nato gospodično prestrašeno in kar precej poškodovano odpeljal na policijsko postajo Šentjernej. Tako da te lepo prosim, da ne skušaš zmanjšati pomena dogodka s svojim pisanjem. Punca je poškodovana in zelo prestrašena, vesel sem, da se je izteklo tako kot se je, saj bi bil konec lahko tudi dosti bolj tragičen. Je pa to opozorilo vsem nam in tudi tebi, saj si določeni osebki iz dneva v dan upajo več. Pomagamo pa si lahko samo pošteni ludje med sabo, problema namreč ne rešimo tako da se potolažimo z "REŽIJAMI in GLUMCI", problem tudi ne zgine, če pogledamo stran in se pretvarjmo da ga ni. LP
29.10.2013OceniPodgurka 
Hvala bogu, da je z Dašo vse v redu. In svaka čast gospodu Mateju, ki ji je pomagal. To je dolžnost vsakega izmed nas. Nehajmo si zatiskat oči! V Šentjerneju se dogajajo grozne stvari, od pedofilije do ropov, vlomov in podobnega. Vsak državljan, ki je soočen s tem ali oškodovan, je dolžan zločin prijaviti. Ne pol govort, da policaji nič ne delajo, ja valjda, če so pa civili tiho! Kar se pa tiče socialne in pa sodstva, ostajam brez komentarja.
29.10.2013Oceniaha 
zvezane roke, zvezane noge, na glavi vreča, zaprta v prtljažniku... Pa sej ta ženska je hujša k Hudini.
29.10.2013Ocenilujz 
So bili nasi?
29.10.2013OceniNovomeščanka 
podobne finte smo bili pred leti deležni tudi v naši družini, le s tem, da se je pred nami pojavil "policist" v uniformi in nam nakladal, vmes pa so drugi kradli kot srake. Drugi dan nihče na policiji ni vedel o kakšni patrulji na tistem kraju v tistih nočnih urah. So prišli, komandir in dva glavna iz novomeške policijske uprave, preverjali, našli seveda nikogar. Spraševali tako kot zdaj verjetno tudi Dašo, ampak, kdo pa takrat gleda, ali je uniforma prava, pa kakšen obraz ima tip ipd. Tako da so takšne stvari zgolj nadaljevanje nekih drugih poslov, kolikokrat se nam je kdo predstavil za policista, ki to ni bil, pa sam bog ve. Vem samo, da je nevarno ponoči ustavljat policijskim lučem. Tako daleč smo na žalost prišli.
29.10.2013Ocenisonce 
lujz to so bili tvoji.
30.10.2013Ocenixy 
ker je toliko o naši, vaši, etnični ipd. Moja izkušnja: doma smo imeli dejavnost in povem lahko, da so bistveno hujši glede kraj kar naši, beli, ne vaši. Etični pridejo, naredijo štalo, so predvidljivi, po možnosti sredi belega dne. Naši oz. pravi beli lopovi pa to delajo na bolj prefinjen način, čeprav se tudi njih da dobiti, saj toliko inteligentni pa spet niso.
30.10.2013Ocenialeš 
e ti nasi policaji. bolje da jih najdejo, ker drugač se ne bo noben več upal policajem ustavit.
30.10.2013Ocenimojc 
včeraj je na pop tv razlagal poslicist kaj narediti ,ko te vstavi namišljeni policaj....mislim ej no.....da vidim njega v tem polozaju kot je bila Daša????svaka čast g.Mateju!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava