gospodarstvo

Na deležu ACH v Adrii Mobil še Factor banka

21.1.2014 | 09:10 | STA

Foto: Arhiv DL.si

Foto: Arhiv DL.si

Ljubljana - Factor banka, ki je v nadzorovani likvidaciji in ima izredno upravo, je vpisala zastavno pravico na 21-odstotnem deležu družbe ACH v družbi Adria Mobil zaradi izterjave 3,67 milijona evrov posojila, kaže današnja objava na spletni strani Ajpesa.

Na lastništvu ACH v Adrii Mobil so že vpisane zastavne pravice. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je zaradi zavarovanja za skupno 62,5 milijona evrov posojil, ki sta ju na DUTB prenesli banki NLB in NKBM, minuli teden teden vpisala zastavno pravico na okoli 66-odstotnem deležu družbe Adria Mobil v lasti družbe Protej in na 21-odstotnem deležu Adrie Mobil v lasti ACH.

Iz ACH so prejšnji teden sporočili, da sta ACH in Protej z DUTB podpisala pogodbo o enoletnem moratoriju na odplačilo glavnice posojil, ki so jih banke prenesle na DUTB, izvedba sporazuma pa je zavarovana s premoženjem družbe Adria Mobil.

Že teden prej je na celotnih okoli 87 odstotkih Adrie Mobil, ki so bili do vpisa prenosa 66-odstotnega deleža na Protej v lasti ACH, zastavno pravico vpisala banka Unicredit.

Adria Mobil je ena od družb v skupini ACH, katere obvladujoča družba je ACH. Slednja je v večinski lasti družbe Protej, katere največji lastniki so nekdanji generalni direktor ACH Herman Rigelnik (14,8 odstotka), prva finančnica ACH Vera Mihatovič (10,2 odstotka), generalna direktorica ACH in Adrie Mobil Sonja Gole (9,4 odstotka) in direktor Proteja Branko Šibakovski (7,3 odstotka).

Zastavno pravico na deležih ACH v nekaterih drugih družbah v skupini je glede na današnje objave na Ajpesu vpisala tudi Hypo Alpe-Adria-Bank. Tako ima zastavno pravico na 100-odstotnih deležih ACH v družbah Autocommmerce, AC - Mobil, Avto Triglav in Perftech.

‹ nazaj

Komentarji (2)

21.1.2014Ocenikuščaar 
dobro se delajo norca
21.1.2014Oceniradovednež 
ALI NISO BILI NAŠI PRVI DRŽAVOTVORNI POSANCI PRVE INZADNJE SKUPŠČINE sLOVENIJE OD LETA 1990 DO PRVIH PARLAMENTARNIH VOLITEV DELEGATI.SEDAJ JIH JE PA ŠE POL ALI VEČ POSLANCEV.PA VAS VEČ NE MISLIM OBREMENJEVATI.NAJVEČJO KATASTROFO BI PREJ PREBRODILI,KOT NOVO SLOVENIJO.TO JE VESOLNJI POTOP.HVALA-ŠE DANES VODIJO DRŽAVO POKVASRJENI KOMUNISTI . PA LAHKO NOČ!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava