dolenjska

ACH sporazum z DUTB zavaroval tudi z obveznicami

21.1.2014 | 18:50 | STA

sedež holdinga ACH v Ljubljani (Foto: ACH)

sedež holdinga ACH v Ljubljani (Foto: ACH)

Ljubljana - Sporazum med ACH in Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) o enoletnem moratoriju na odplačilo posojil je poleg z zastavno pravico na deležih ACH in Proteja v Adrii Mobil zavarovan tudi z izdanimi 10-letnimi obveznicami, so danes sporočili iz ACH.

Družba ACH in njen lastnik Protej sta prejšnji teden z DUTB podpisali sporazum o enoletnem moratoriju na odplačilo glavnice posojil, ki so jih banke prenesle na DUTB.

V ACH verjamejo, da bo zavarovanje sporazuma z zastavno pravico na 21-odstotnem deležu ACH in 66-odstotnem deležu Proteja v Adrii Mobil ter z obveznicami "zadosten dokaz, da so aktivnosti ACH usmerjene zgolj v poplačilo obveznosti brez izigravanja upnikov in brez okoriščanja lastnikov ter za zagotavljanje normalnega delovanja družb v prihodnje".

V ACH tudi še vedno pričakujejo, da bo z namenom sklenitve skupnega dogovora o reprogramiranju posojil v najkrajšem možnem času podpisan moratorij s strani vseh bank upnic.

Danes so se nadaljevali vpisi zastavne pravice na 21-odstotnem deležu ACH v Adrii Mobil. Zastavno pravico je zaradi izterjave 6,35 milijona evrov posojila vpisala Hypo Alpe-Adria-Bank.

Na deležu ACH v Adrii Mobil so tako vpisane banka Unicredit (na 87-odstotnem deležu, ki je bil do prenosa 66 odstotkov na Protej v lasti ACH), DUTB, Factor Banka in Hypo banka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava