bela krajina

Na Zimskih kratkočasnicah Renata Brunskole z Janjo Klasinc

23.1.2014 | 12:30 | Besedilo in fotografiji: M. B.-J.

Na Zimskih kratkočasnicah Renata Brunskole z Janjo Klasinc
Na Zimskih kratkočasnicah Renata Brunskole z Janjo Klasinc

Metlika - Včeraj so bile v tukajšnjem hotelu Bela krajina predzadnje Zimske kratkočasnice v tej sezoni. Državnozborska poslanka in podpredsednica državnega zbora Renata Brunskole je gostila poslansko kolegico in nekdanjo novinarko Janjo Klasinc.

Kot je dejala Klasinčeva, si je njen oče Tugo Klasinc, sicer športni novinar, želel, da bi delala kaj bolj normalnega, kot je novinarstvo. Delala je na RTV Slovenija, na Delu, bila urednica Jane ter v letih od 1988 do 1995 vodja dopisništva Dela v Beogradu, kar je bila njena največja novinarska in življenjska izkušnja.

»To so bila težka leta, saj so oblasti v Beogradu na vse načine nagajale Sloveniji, ki se je odcepila od Jugoslavije. Hkrati pa je bilo takrat delo v Beogradu tudi izziv,« je dejala Klasinčeva, ki je bila, ko se je vrnila v Slovenijo, urednica časopisa Republika in vodja službe za stike z javnostmi na ministrstvu za zunanje zadeve.

Danes, kot rečeno, dela v politiki. Ker pa pozna tako delo v novinarstvu kot v politiki, je dejala, da je zelo narobe, če se politika vtika v novinarstvo.

Večer je glasbeno popestril trio flavt. Na zadnjih Zimskih kratkočasnicah, ki bodo v sredo, 29. januarja, bo Vesna Žist gostila Marjana Nemaniča.

‹ nazaj

Komentarji (6)

23.1.2014Ocenipo vetru 
Obe bile pri SD poslanke.Potem se obrnile po vetru.Mogoče tudi zdaj pogledujejo kam veter piha ? Klasinčeva je izjavila da je morala pri SD-ju glasovat strankarsko.Kaj pa sedaj v PS ? Kolikor spremljam rezultate glasovanje so vedno strankarsko usklajeni.Kaj češ,baba.
23.1.2014Ocenirogla 
Slišali smo samo kokodakanje starih nesnic.
23.1.2014Ocenijože 
Bojan Požar danes na svojem blogu v zvezi s tem piše: “Eno od ključnih vprašanj pred začetkom sojenja pa je, ali bosta Matjaž Kovačič in Manja Skernišak, da bi reševala sebe, “namočila” tudi člane tedanjega nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor, med njimi tudi aktualno predsednico vlade Alenko Bratušek. Po dosedanjih informacijah je Bratuškova kot nadzornica “požegnala” vsaj en del spornih poslov, zaradi katerih bodo danes začeli soditi Kovačiču in Skernišakovi, in točno te primere preiskuje tudi NPU. Gre za tako imenovane hrvaške operacije mariborske banke prek hčerinskega podjetja KBM projekt in njihove nepremičninske posle okoli Zareba, Slavonije in Dalmacije.STA TUDI O TEM KAJ REKLI
23.1.2014Ocenitone 
Danes smo spet imeli priložnost videti izjemno živčnost človeka iz notranjega kroga Milana Kučana. Govorimo seveda o šefu slovenske SDV Janezu Zemljariču, ki je danes celo napadel snemalca POP TV, ga grobo odrinil in ga začel nadirati.sTA OBSODILI TO DEJANJE
23.1.2014Ocenikifeljc 
Kaj bi šele rekli,otroci in starši v belokranjskem nogometu,podoben šport,in ljudje okoli njih,še plačujejo,da jim prodajajo neresnice.
24.1.2014Oceniveter 
Mi smo absolutno za Jankoviča in absolutno proti prestopnicam.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava