novice

Rdeči alarm za celo Slovenijo, jutri nekoliko bolje

2.2.2014 | 17:40 | STA

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Ljubljana - Agencija RS za okolje (Arso) je danes zaradi vremenskih razmer za celotno Slovenijo razglasila rdeči alarm. Ob padavinah bosta v notranjosti še nastajala poledica in žled, ob prehajanju padavin v sneg pa bo ta še dodatno obremenjeval drevesa in konstrukcije. Na širšem območju Julijskih Alp je zelo velika nevarnost snežnih plazov, opozarja Arso.

Arso je rdeči alarm za območje celotne Slovenije razglasil za danes, medtem ko je za ponedeljek in torek zaradi nevarnosti snežnih plazov le za severozahod države razglašen oranžni alarm, nikjer pa ni predviden rdeči alarm.

Rdeči alarm pomeni, da so možni zelo burni meteorološki pojavi in da je na širšem območju možen nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so lahko človeška življenja, pojasnjujejo na spletni strani Arso.

Ob tem na Arsu svetujejo, naj se ljudje čim pogosteje seznanjajo s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Ljudje naj brezpogojno upoštevajo uradne ukaze in priporočila ter naj bodo pripravljeni na izredne ukrepe.

Po podatkih Arsa trenutno v celotni Sloveniji dežuje, razen na severozahodu države, kjer sneži.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava