kronika

Nova smrtna žrtev ujme; ni praznika za reševalce

8.2.2014 | 07:15 | M. K.

Zdaj se marsikje bojijo poplav ... (Foto: arhiv; T. J. G.)

Zdaj se marsikje bojijo poplav ... (Foto: arhiv; T. J. G.)

Kljub prazničnemu dnevu se bo danes brez počitka nadaljevalo odpravljanje posledic vremenske ujme, ki je Sloveniji prizadela katastrofalno škodo. Marsikje si pristojne službe še vedno prizadevajo zagotoviti vsaj osnovne pogoje za življenje. Število odjemalcev brez električne energije se z vsakim dnem zmanjšuje, še vedno pa primanjkuje agregatov.

Nepravilna uporaba agregata je žal včeraj botrovala smrti. V Pivki so zvečer našli osebo, ki je umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Pivški in postojnski gasilci so izmerili koncentracijo plinov in ugotovili prisotnost ogljikovega monoksida, ki je bil posledica uporabe agregata. Gre za drugo smrtno žrtev v času vremenske ujme. V sredo je na Pohorju ob sanaciji pretrganega daljnovoda umrl 20-letni delavec, ki mu je zaradi električnega udara zastalo srce.

Padavine, ki so se ponoči od zahoda razširile po Sloveniji, bodo danes dopoldne večinoma ponehale. Čez dan se bodo rahle padavine pojavljale le še v hribovitih krajih zahodne Slovenije, nova pošiljka dežja pa prihaja v noči na nedeljo in bo zajela vso državo.

Zaradi podrtega drevja, električnih drogov in poledice so še vedno zaprte številne ceste. V primeru popolne zapore na glavni ali regionalni cesti, kjer ni drugega obvoza, lahko vozniki kot obvozno cesto uporabljajo avtocesto tudi brez vinjete. Vendar le med najbližjima priključkoma. Prav tako je preko tokratnega vikenda izjemoma, ne glede na praznik in nedeljo, dovoljen promet za vsa tovorna vozila.

Pregled poročanja novomeškega in brežiškega regijskega centra minulega dne:

Žled, žledolom

7. 2. 2014 so od 6.30 na področju KS Hinje, kjer je še vedno prekinjena oskrba z električno energijo, gasilci PGD Žužemberk in Dvor razdeljevali agregate, ki so jih zagotovili iz državnih materalnih sredstev, RK Slovenije, RK Avstrije in Občine Žužemberk. Gasilci PGD Hinje so nadaljevali s čiščenjem podrtega drevja v okolici daljnovoda, ki poteka od Žvirč–Prevol– Hinj─Lazin─Lopate─Sela pri Hinjah─Visejec in Prevole─Ratje, v občini Žužemberk. Razžagali in odstranili so 80 dreves.

7. 2. 2014 ob 9.07 so na cesti Blatni klanec─Debenec, občina Mirna, gasilci PGD Mirna razžagali in odstranili 4 drevesa.

7. 2. 2014 ob 16.34 je na cesti Vavta vas─Drganja sela, občina Straža, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Vavta vas so drevo razžagali in odstranili.

Ob 12.16 je na cesto viseče drevo ogrožalo promet na relaciji Sevnica-Planina, v občini Sevnica. Posredovali so dežurni pri CGP Sevnica.

Čistili kostanjeviške mostove

Gasilci PGD Kostanjevica na Krki so danes zjutraj s pomočjo motornega čolna nudili tehnično podporo pri odstranjevanju naplavin pri vseh treh mostovih v mestu Kostanjevica na Krki.

Dimniški požar

Minulo noč ob 00.14 je prišlo na Grajski poti v Ribnici na stanovanjskem objektu do dimniškega požara . Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so ogenj pogasili in s tem preprečili nadaljnjo škodo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava