gospodarstvo

Mikrografija uspešno razstavljala na CeBitu

21.3.2014 | 10:00 | B. B.

Mikrografija na CeBitu

Mikrografija na CeBitu

Foto: Mikrografija

Foto: Mikrografija

Novo mesto - Novomeška Mikrografija se je prejšnji teden v nemškem Hannovru kot razstavljavka prvič predstavila na CeBitu, največjem informacijsko-tehnološkem sejmu na svetu . Sejma so se udeležili skupaj s še 12 IT podjetji iz Slovenije, ki so tja odšli pod okrijem agencije Spirit Slovenija in GZS.

Na sejmu se je predstavilo približno 3400 razstavljavcev in 300 start-up podjetji, Mikrografija pa se je na sever Nemčije podala z namenom krepitve promocije in prepoznavnosti podjetja, iskanja novih priložnosti za prodor na tuja tržišča in spoznavanje novih poslovnih partnerjev. Kot so sporočili iz novomeškega podjetja, so z udeležbo zelo zadovoljni, saj so poleg krepitve obstoječih in navezave več novih stikov uspeli zbuditi veliko zanimanj za dejavnosti digitalizacije, DMS rešitev in e-hrambe.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je bila rdeča letošnjega sejma t.i. »Datability«, to je obdelava velike količine podatkov, njihova zanesljivost ter dostopnost. Predstavljene so bile nove rešitve s področja poslovnih procesov, ki temeljijo na obdelavi velikih količin podatkov. Sejem sta na slavnostnem dogodku odprla nemška Kanclerka Angela Merkel in britanski premier David Cameron, saj se je Velika Britanija prestavljala kot partnerska država.

Na sejmu je sodelovalo tudi več kot 500 podjetij, ki se ukvarjajo z digitalno varnostjo, kar je po mnenju organizatorjev rekordno število, a vendar razumno, kajti zavedanje o pomenu varovanja podatkov se še vedno veča.

Iz Mikrografije so še sporočili, da so leto 2013 zaključili uspešno, prihodke od prodaje so povečali za več kot 20 odst., zraslo pa je tudi število zaposlenih. Na trgu so prisotni že tretje desetletje, glede na celovitost ponudbe in prisotnost v regiji pa so eden izmed močnejših ponudnikov rešitev in storitev obvladovanja dokumentov ter elektronske hrambe v lokalnem okolju ali v oblaku.

‹ nazaj

Komentarji (1)

21.3.2014Oceniobčan 
Danilovič raztura, bravo Boškič!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava