kočevsko-ribniško

Protest zoper župana in odločitev komisije

26.3.2014 | 17:10 | M. Leskovšek-Svete

Ivan Črnkovič. (Foto: M. L.-S.)

Ivan Črnkovič. (Foto: M. L.-S.)

Protest zoper župana in odločitev komisije

Kočevje - Okoli 150 protestnikov se je danes zbralo na mestni ploščadi v Kočevju na protestnem shodu zoper župana Vladimirja Prebiliča in odločitev komisije za zbiranje ponudb za nakup nepremičnine za širitev Podjetniškega inkubatorja Kočevje (PIK). Pobudnik protestnega shoda je bilo podjetje Rotis, ki se je na razpis javilo kot edini ponudnik, a je komisija izbrala neprijavljen Gramiz v stečaju.

»Obvestilo o neizbiri smo prejeli z navedbo, da ponudba ni skladna z namenom, za katerega občina Kočevje kupuje nepremičnino,« je povedal lastnik Rotisa Ivan Črnkovič, ki je oporekal vsem obrazložitvam občine.

Rotis ima v Kočevju svoje prostore na Rudniku, v industrijski coni Nolik in na Trati in bi se rad preselil samo na eno, skupno lokacijo, saj so omenjene lokacije med seboj oddaljene po 2 do 3 kilometre, zaradi česar letno porabijo samo za transport proizvodov med njimi okoli 150 tisoč evrov. Halo na Rudniku bi zato radi prodali, denar od prodaje pa namenili nakupu zemljišča in postavitvi nove hale na Trati.

»Do kdaj bomo še tako poslušno prenašali tako grobe krivice, ki jih posamezniki delajo? Če ne bo župan odločitve spremenil, bo občina izgubila dodatno 30 delovnih mest,« je dejal. Dodal je, da pričakujejo, da bo občina prisluhnila njihovemu protestu in da bodo spremenili svojo odločitev ter Rotisu prodali zemljišče na Trati in odkupili njihovo halo na Rudniku. »Sicer bom prisiljen proizvodnjo preseliti drugam, morda na Kitajsko,« je povedal razočaran tudi nad tem, ker občino že pol leta prosijo za ponudbo za odprodajo zemljišča na Trati, a je še niso dobili.

Kot je povedal ob zaključku shoda, pa je razočaran tudi nad udeležbo na shodu. »Čeprav je na Kočevskem preko 24 odstotna brezposelnost, pa očitno ljudem v Kočevju še ni tako hudo!« je komentiral po njegovem skromen odziv.

‹ nazaj

Galerija (11)

protest001
protest002
protest005
protest006
protest007
protest008
protest009
protest010
protest011
protest012
protest013

Komentarji (2)

2.4.2014Ocenikamiondžija 
crni, dej povej, kak kamion potrebuješ za transport na relaciji trata-rudnik-nolik. Če te je zdej koštalo 150 jurjev na leto, se ti takoj jaz javim za 100 jurjev na leto!
19.4.2014OceniCekuta 
Kua bo pa rabu Crni parcelo?? Saj ga čaka na Dobu brezplačno bivanje!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava