novice

Poleg Peterleta na skupni listi še Čadonič-Špeličeva in Bogovič

3.4.2014 | 10:20 | B. B.

Nosilec skupne liste NSi in SLS bo Lojze Peterle.

Nosilec skupne liste NSi in SLS bo Lojze Peterle.

Ljubljana - Organi NSi in SLS so včeraj potrdili kandidatno listo za skupni nastop na majskih volitvah v Evropski parlament, na katero je NSi poleg nosilca Lojzeta Peterleta na peto mesto uvrstila še novomeško svetnico Vido Čadonič Špelič, SLS pa na osmo svojega predsednika, nekdanjega krškega župana Franca Bogoviča.

Kandidati NSi so Lojze Peterle kot nosilec liste, Aleš Hojs, Vida Čadonič Špelič in Ljudmila Novak. V imenu SLS pa so na listi Monika Kirbiš Rojs, Nežika Pavlič, Jakob Presečnik in Franc Bogovič. Stranki bosta listo predstavili v torek.

Nosilec liste je sedanji evropski poslanec Peterle, na drugem mestu pa je podpredsednik NSi Hojs. Stranki po dogovoru pripadata še peto in sedmo mesto, ki ga bosta zasedli direktorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Čadonič Špeličeva ter predsednica NSi Novakova.

Na listi bo tretje mesto zasedla nekdanja državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu iz vrst SLS Kirbiš Rojsova, četrto pa lanska vinska kraljica Pavličeva. Na šestem mestu je poslanec SLS Presečnik, na zadnjem oziroma osmem pa predsednik stranke Bogovič.

‹ nazaj

Komentarji (1)

3.4.2014Ocenijanez pa ne j.j. 
Že videno in doživeto. Verjetno ima spet prste vmes veliki kombinator j.j. Pred leti so se že združevali SLS in SKD. Pa so vsi končali na političnem obrobju.Politični dobiček pa so imeli janšisti. Zgodovina se ponavlja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava