bela krajina

Štirje šampioni na Vinski vigredi v metliško občino

14.4.2014 | 10:55 | M. B.-J.

Štirje šampioni na Vinski vigredi v metliško občino
Štirje šampioni na Vinski vigredi v metliško občino

Metlika - Minuli konec tedna so v Metliki ocenjevali vzorce vin za 32. Vinsko vigred, ki bo v Metliki 16., 17 in 18. maja. Ocenili so 283 vzorcev, izločeni pa so bili le trije vzorci.

Šampion Vinske vigredi, torej najbolje ocenjeno vino na letošnjem ocenjevanju, je postal rumeni muškat-suhi jagodni izbor letnik 2006 (19,57 točke) iz Vinske kleti Prus s Krmačine.

Šampiona belokranjca PTP (17,20 t.) je pridelal Anton Gršič iz Bojanje vasi, kraljico metliške črnine (17,57 t.) pa si je prislužila Vinska klet Kmetijske zadruge Metlika.

Šampiona suhih vin redne trgatve tekočega letnika je donegoval Martin Pečarič iz Čuril in sicer modro frankinjo (18,20 t.).

Šampiona tujih vin si je prislužil Josip Rajakovič iz Krašiča na Hrvaškem za sovinjon letnik 2013 (18,37 t.).

V priponki so rezultati ocenjevanja.

‹ nazaj

Komentarji (9)

14.4.2014Oceniradovednež 
Pa je bil še kakšen vzorec iz kake druge občine.
15.4.2014Ocenianonimen 
Da!! Dolenjska
15.4.2014Ocenilj 
Prus ima najboljša vina ja...take vrste ki jih drugi ne pridelujejo daje na ocenjevanja, noter je tisoč kemikalij da so vina taka kot so. poglejte rezultate metliške črnine in osnovnih vin...daleč nazaj za kakimi manjšimi vinogradniki...prosim lepo. samo sili se s temi posebnimi sortami in išče kje bo kaj dobil
15.4.2014OceniSlavist 
Saj lepo piše! Šampiona belokranjca je PRIDELAL.........., kraljico pa si je PRISLUŽILA ..... Zasluge za????
16.4.2014Ocenimetličan 
Pa to ne more biti res! Kaka nevoščljivost,da sploh to komentirate ima rezultate.Napad je najslabsa obraba.Samo poglejte kako se streže konkurenci film Jureta Breceljnika TERRA MAGICA-vinogradniki Goriška Brda.Tudi rezultate ne znate dobro gledati,kaj pa lani prvak Belokranjca!! Namesto,da bi skupaj sodelovali in z odličnimi vini promovirali Belo Krajino,ki je gospodarsko dotalno na dnu vsako leto isto podtikanje polen...... Kje ste še z promoviranjem svojih vin -dalečččč ena Vivodina vas prekosi in to ZELO !!! Malo se bi bilo treba zamislit kakšen potencial imate !!!!!!!! Sem Somellier pa ne morem verjet kakšne neumnosti se piše. Lep pozdrav
16.4.2014Oceniradovednez 
Bravo somellijer metličan, zdaj si pa vsem povedal kak se dela. vsaka čast ! Lep pozdrav
16.4.2014Ocenimojc 
same veze in poznanstva!!!!eni in isti nosijo vina na ocenjevanja...koliko je boljših vin!!!!seeveda brez kemije!!!!
17.4.2014Ocenianonimen 
Ti g.Mojc ali sloh veš kaj pišeš!Vsi uporabljajo kemijo VSI!!!!!!! Kupiš kvasovke,dodaš Ecime,Arome,žveplo razna čistila če je grozdje gnilo itd ne bom našteval. Zate to ni kemija!Ko greš po nasvet v laboratorij,razen če brez žvepla delas kis! Pa tudi po tvojem so vsi ocenjevalci vin nepoznavalci kot omenjaš veze! Vse je anonimno.Ne morem verjeti kaj se piše!!
17.4.2014OceniAnalitik 
Od navedenih 283 pozitivno ocenjebih vzorcev jih po podatkih v priponki 211 ali 74,5 % (tri četrtine) odpade na vinogradnike iz metliške občine, od drugod pa je zastopano naslednje število vzorcev in v oklepajih število vinogradnikov, ki so jih dali v ocenjevanje: občina Semič 23 (2), občina Črnomelj 9 (4), občina Novo mesto 9 (1), Hrvaška 26 (12) in Italija 5 (2). Nad prikazanimi podatki se velja zamisliti zato, ker izgleda, da predvsem v sosednjih belokranjskih občinah ni več kakega posebnega zanimanja za Vinsko vigred. Komot bi jo lahko preimenovali iz Vinske vigredi v Beli krajini v Vinsko vigred v Metliki ali pa naj se ukine.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava