kočevsko-ribniško

Obisk delegacije Pozitivne Slovenije

15.4.2014 | 18:00 | M. Leskovšek-Svete

Ob obisku v DSO. (Foto: M.L.-S.)

Ob obisku v DSO. (Foto: M.L.-S.)

Bratuškova je obiskala tudi Dom starejših občanov Kočevje. (Foto: M. L.-S.)

Bratuškova je obiskala tudi Dom starejših občanov Kočevje. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Poslanci, ministri in vodstvo stranke Pozitivna Slovenija so bili včeraj na delovnem obisku na Kočevskem. Na čelu delegacije sedmega regijskega obiska Pozitivne Slovenije je bila predsednica vlade Alenka Bratušek, spremljali pa so jo minister za gospodarstvo Metod Dragonja, minister za kulturo Uroš Grilc, minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, minister za obrambo Roman Jakič, poslanka PS Aleksandra Osterman in drugi.

Regijski obisk, ki je namenjen neposredni seznanitvi z razmerami v regiji in odkritemu pogovoru o pričakovanjih in predlogih regije v odnosu do vlade in državnega zbora, si začeli na občini Kočevje s srečanjem z županom Vladimirjem Prebiličem, pretežni del delovnega dne pa so namenili gospodarstvu, predvsem lesno predelovalni industriji. Minister Dragonja je obiskal podjetja Snežnik, Nolik in Lesing, predsednica vlade pa se je seznanila tudi z uspešnim poslovanjem tekstilnega podjetja Intersocks.

Bratuškova je obiskala tudi Dom starejših občanov Kočevje, kjer sta jo direktorica Lidija Vardijan Žagar in župan Prebilič seznanila tudi s težavami pri gradnji prizidka za dementne. »Imam dober občutek, da bomo zadevo uspeli rešiti,« je po srečanju povedal župan. Kot rešitev, da bi lahko dela končali do oktobra letos, je predlagal, da država zagotovi poplačilo manjkajočih 1,5 za skupno 3,5 milijona evrov vredno investicijo januarja prihodnje leto, saj je izvajalec, CGP, ob garanciji, da bo denar dobil, pripravljen dela dokončati do predvidenega roka.

Predsednica Bratuškova in večji del delegacije je prisostvoval tudi otvoritvi obnovljene srednje šole v Kočevju, obiskali pa so tudi podjetniški inkubator, Društvo upokojencev Kočevje, grad Kostel ter Šeškov dom. Obisk so zaključili v Kočevju na srečanju s člani Pozitivne Slovenije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava