avto moto

Na odprtem mladinskem prvenstvu Češke tudi Krčana Kovačič in Ivačič

16.4.2014 | 17:30 | Mitja Pungarčič

Žiga Kovačič (Foto: Jani  Srpčič, arhiv DL

Žiga Kovačič (Foto: Jani Srpčič, arhiv DL

Matic Ivačič (Foto: Jože Lesjak, arhiv DL)

Matic Ivačič (Foto: Jože Lesjak, arhiv DL)

Včeraj je bila druga dirka odprtega mladinskega prvenstva Češke v speedwayu do 21 let, na kateri sta nastopila mlada voznika AMD Krško Žiga Kovačič in Matic Ivačič. Kovačič je zaključil na desetem mestu, Ivačič pa mesto za njim. Na tem odprtem prvenstvu poleg čeških voznikov na povabilo organizatorja (češke zveze) nastopajo še dva Slovenca, dva Slovaka, dva Poljaka in po en Nemec in Avstrijec.

Kot smo že poročali, je na sobotni prvi dirki v Slanem nastopil le Kovačič in zabeležil odličen rezultat, saj je v močni konkurenci osvojil šesto mesto. Včeraj je bila v Pragi že druga dirka dirka tega prvenstva in nastopila sta Kovačič kot Ivačič.

Tokrat jima ni šlo tako dobro kot na prvi dirki Kovačiču, saj je Žiga tokrat na koncu pristal na desetem mestu, Matic Ivačič pa se je uvrstil mesto za njim na enajsto. V skupnem seštevku odprtega mladinskega prvenstva Češke se mlajši Kovačič nahaja na solidnem šestem mestu s 17 osvojenimi točkami, Ivačič pa je zgolj z eno dirko na skupnem štirinajstem mestu. Oba voznika čakajo še štiri dirke tega prvenstva in pričakovati je, da bi oba morala prvenstvo zaključila med deseterico.

Naslednja dirka bo na testni stezi znane češke tovarne Jawa v Divišovu, nato sledijo še dirke v Mšenu in Libercu ter finalna dirka, ki bo na znameniti stezi v Pardubicah.

Ob rob lahko zapišemo tudi dejstvo, da imata oba krška mladinca precejšnjo srečo, saj se ob pomanjkanju voznikov v Sloveniji mladinsko prevenstvo več ne organizira, kar je seveda odraz krize in s tem posledično pomanjkanja denarja za vzgojo mladega kadra v klubih. Poleg obeh mladincev iz Krškega je po naših informacijah v Sloveniji samo še en mladinec, in sicer Lendavčan Ladislav Vida. AMTK Ljubljana letos na žalost nima registriranih-licenciranih voznikov pri AMZS v mladinski kategoriji, kar je slabo za razvoj tega atraktivnega športa.

Še pred nekaj leti je bilo tudi na naših tleh zelo zgledno organizirano skupno mladinsko prvenstvo Slovenije, Hrvaške in Madžarske, ki pa je ob nezmožnosti vlaganja klubov (govorimo za slovenske) v mladinsko kategorijo neslavno propadlo. Lani se je prvič zgodilo, da prvenstva do 21 let v Sloveniji ni bilo, mladinskega prvaka so razglasili kar na osnovi osvojenih točk v državnem prvenstvu članske kategorije.

Oba Krčana bomo na odprtem mladinskem prvenstvu Češke spremljali tudi na preostalih štirih dirkah.

Rezultati [.pdf](370 kB)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava