dolenjska

Novomeščan na evropski listi Desusa

22.4.2014 | 08:35 | B. B.

Anton Dragan in Ivo Vajgl (foto: Desus)

Anton Dragan in Ivo Vajgl (foto: Desus)

Novo mesto - Svet Desusa je v petek potrdil kandidatno listo za volitve v evropski parlament, na kateri je poleg nosilca, evro-poslanca Vajgla, še sedem kandidatov, med njimi tudi Novomeščan Anton Dragan na sedmem, predzadnjem mestu.

Dragan je podpredsednik občinskega odbora Desusa, sicer pa dolgoletni ravnatelj novomeške osnovne šole Bršljin in v letih pred upokojitvijo tudi OŠ Brusnice. Je član svetov izobraževalnih zavodov in odborov sveta mestne občine Novo mesto.

"Vsa Evropa mora spoznati, da le modrost starejše generacije in iskrivost ter zagnanost mladih vodi v napredek družbe. Če te povezanosti ni, nas že zgodovina uči, da je družba obsojena na propad," je o razlogih za kandidaturo povedal Dragan.

Na listi Desusa so Ivo Vajgl, Marija Pukl, Izidor Salobir, Ingeborg Ivanek, Bojan Bratina, mag. Jana Jenko, Anton Dragan in Marjana Kotnik Poropat.

‹ nazaj

Komentarji (5)

22.4.2014Ocenismart 
Ta stari ste že dolgo časa drek mešal. V Bruselj te ženejo samo €vrčki, briga te za druge! Naj gredo tja ta mladi.
22.4.2014Ocenixy 
Jaz predlagam da vzamejo še Erjavca s seboj,in to čim prej,dokler nam niso Hrvati postavl mejo v Škoflici pri Ljubljani.
22.4.2014OceniJože 
Če bi bilo prav bi morali upokojenci biti bez vsakih funkcij v Parlamentu,in po občinah.
22.4.2014Ocenibršlinčan 
To je odraz zakaj EU umira ...in bo dokončno klonila....
23.4.2014OceniJakob Gale 
Evrope, kakršna je sedaj, si zagotovo ne želi nihče, ki nima samo in izključno lastnega interesa za osebno korist. Evropa je postala sistem, ki omogoča kapitalu vse večje dobičke, ostalo, kot je socialna politika, jih ne zanima. Krivda je izključno v vodstvenem evropskem razmišljanju konzervativnih politikov in 25.maja imamo vsi evropejci (čas bi že bil, da se Slovenci pričnejo tega zavedati, da si dvignejo svoj nacionalni ponos in da končno spoznamo, da smo tudi mi Evropa) odlično priložnost, da se to spremeni. Omogočimo tistim, ki se zavedajo socialne problematike in jim je mar za male, da pokažejo in dokažejo, da je možna tudi drugačna, prijaznejša in bolj socialno usmerjena Evropa, ne takšna, da jemlje denar davkoplačevalcev za saniranje bank v privatni lasti in da zavira socialni razvoj držav, ki so na obrobju evropskih meja. Kajti če bomo dopustili, da se Evropa razvija naprej tako, kakor se je do sedaj od leta 2005 dalje - potem se ne čudite, če ne boste imeli v nekaj letih ne raznih zavarovanj ne pokojnin. Če bo smer Evrope še naprej izključno in samo kapital - potem je vrnitev v neizprosni in trdi kapitalizem iz 19.stoletja - neizbežna. Si želite takšno Evropo? Jaz zagotovo ne! Kar pa se tiče predlaganih poslancev s strani DeSusa za evropski parlament, se strinjam s tem, da morajo tja mladi in sposobni. Poslanci DeSusa bodo po mojem v evroparlamentu samo dodatni kader za prejemanje zelo visokega plačila za svoje nedelo, saj kot stranka v Evropi pomenijo toliko, kolikor pomeni ribi bicikel. Nič. Tja naj gredo mladi, socialno ozaveščeni in sposobni ljudje, ne tisti, ki so do sedaj izključno pasli svojo rit na davkoplačevalskem denarju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava