nogomet

Goričani boljši od Krke

23.4.2014 | 20:45 | STA/M. Ž.

Slika je ilustrativna (Foto: I.V., arhiv DL)

Slika je ilustrativna (Foto: I.V., arhiv DL)

Nova Gorica - Nogometaši Gorice so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 1:0 (1:0) in tako dosegli 13. zmago v državnem prvenstvu in zadržali četrto mesto. Novomeščani so zaradi zmage nogometašev iz Kranja nad Domžalčani zadnji na prvenstveni lestvici.

Gostitelji so sijajno odprli tekmo in imeli v prvih petnajstih minutah absolutno prevlado na igrišču, sad takšne predstave pa je bil zadetek, ki ga je po samostojnem prodoru in po strelu po tleh že v šesti minuti dosegel Filippo Boniperti. Le tri minute kasneje se je strelec uvodnega gola znova znašel v lepi priložnosti po podaji Massima Coda, a je njegov strel zaustavil novomeški vratar Matko Obradovič.

V nadaljevanju so do sape prišli tudi nogometaši iz dolenjske prestolnice. Ti so bili predvsem nevarni v zadnjih petnajstih minutah, po obetavnih zaključnih strelih Marina Perića, kjer se je z bravuroznim posredovanjem izkazal domači vratar Alex Cordaz, in Josipa Maroševića pa se izid ni spremenil.

V drugem polčasu so izbranci trenerja Adnana Zildžovića skušali preobrniti potek tekme in doseči vsaj izenačujoči gol. V uvodnih petnajstih minutah so bili boljši tekmeci, v nadaljevanju pa so se gostitelji otresli terenskega pritiska. V 66. minuti se je Gianluca Lapadula po lepi podaji Luce Berardocca znašel v lepi priložnosti, a se je v medsebojnem dvoboju izkazal Obradović. Le pet minut kasneje se je Lapadula znova znašel v akciji za gol, po njegovem strelu z glavo pa je žoga zletela mimo vrat. Odprta novomeška igra je v končnici pustila nekaj več prostora domačim nogometašem, mreža pa se ni zatresla in ostalo je pri tesni zmagi izbrancev Luigija Apollonija.

Krka bo v nedeljo gostila Olimpijo.

* Športni park, gledalcev 350, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (Gornja Radgona) in Benc (Rače).

* Strelec: 1:0 Boniperti (6.).

* Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok, Coda, Boniperti (od 46. Lapadula), Mastriani (od 56. Misuraca), Finocchio, Jogan, Favalli, Berardocco (od 70. Johnson), Modolo.

* Krka: Obradovič, Krljanović, Buden, Marošević (od 57. Kastrevec), Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Perić, Balkovec (od 57. Obele), Zeljković, Ranič (od 77. Kramarič).

* Rumeni kartoni: Favalli, Modolo, Širok, Jogan; Rašić.

* Rdeč karton: /.

‹ nazaj

Komentarji (2)

24.4.2014Ocenielanovc 
črni dnevi za nogomet... zapovrh ljubitelji športa zaradi osebnih interesov onemogočajo razvoj infrastrukture..
24.4.2014Ocenijaz 
Očitno Novo mesto ne rabi prvoligaša v najpopularnejšem športu na svetu. Katastrofa.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava