dolenjska

Skerbiš: O evropskem denarju bodo odločali delavci na črpalkah?!

1.5.2014 | 18:30 | J. A.

Mirnski župan Dušan Skerbiš je zgrožen nad razpisom ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. (Foto: J. A.)

Mirnski župan Dušan Skerbiš je zgrožen nad razpisom ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. (Foto: J. A.)

Mirna, Debenec - Razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na katerem nameravajo razdeliti dobrih 31 milijonov evrov za razvoj regij, po slovenskih občinah dviguje prah in širi slabo voljo, mirnski župan Dušan Skerbiš pa se sprašuje, ali nemara ne bi bilo bolje, če bi občine kupile srečke za Jackpot, kot da se spuščajo v nerazumen boj za evropski denar.

Srž problema je v tem, da naj bi ministrstvo denar razdelilo tistim občinam, ki bodo prve oddale vloge, odločale bodo minute. Veljavne bodo tiste, ki bodo nosile datum 5. maj, ta datum pa bo odtisnjen na dokazilu minuto čez polnoč. Pošte tedaj še niso odprte, nekateri koncesionarji pa delajo 24 ur na dan.

"Teoretično to pomeni, da se bomo z nedelje na ponedeljek prerivali po bencinskih servisih, ki imajo koncesijo za izvajanje poštnih storitev, teh je v Sloveniji sedem, da bodo naši projekti imeli vsaj teoretično možnost dobiti evropski denar," je na prvomajskem srečanju na Debencu cinično ugotavljal Skerbiš in dodal, da če bo ob istem času oddanih več popolnih vlog, denarja pa ne bo dovolj za vse, bo na koncu odločal žreb.

"Način izbora za pridobitev evropskega denarja se mi zdi skrajno nekorekten, nesprejemljiv in škodljiv, celo koruptiven. O tem, kdo bo dobil evropski denar, lahko odloča sedem delavcev na črpalkah?! Se bojim, da ko bo Evropa izvedela, kakšne razpise se gre naše gospodarsko ministrstvo, bo razpis razveljavila. In kaj potem? Občine bodo spet vračale denar!"

Mirnska občina namerava prijaviti projekt izgradnje vodovoda Stara gora - Praprotnica, s katerim bi s pitno vodo oskrbeli več kot 1.000 ljudi.

"Doslej so bili pri razpisih postavljeni jasni normativi, pomembne so bile prioritete in kakovost projektov, ne pa minute na vlogi, kakor zdaj," je še povedal Skerbiš in omenil, da bodo predstavniki njihove občine v nedeljo popoldne začeli dežurati na novomeškem bencinskem servisu s koncesijo za poštne storitve, če bodo ugotovili, da niso prvi, bodo šli na pošto v Zagrebu, ki je odprta 24 ur na dan.

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.5.2014Ocenipoznavalec 
ali ni še nobenemu jasno da EU ju zmankuje denarja. Toliko v banke toliko v Ukrajino vreča brez dna seveda birokrati blefirajo objavljajo razpise mi kot ovce se prijavljamo in za to kar nekaj zapravljamo potem ti nekaj dajo čez čas pa zahtevajo nazaj. to je folklora bila v beogradu sedaj je V Bruslju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava