dolenjska

Bo štiri sekunde čez polnoč zadoščalo?

13.5.2014 | 11:40 | B. B.

Mirnska občina je vlogo oddala na enem od ljubljanskih bencinskih  servisov štiri sekunde čez polnoč. Na fotografiji župan Dušan Skerbiš,  direktorica občinske uprave Tanja Šinkovec in strokovni delavec Davorin  Fink, poleg njih pa še predstavniki občine Bohinj in razvojne agencije  iz Ormoža. (Foto: Občina Mirna)

Mirnska občina je vlogo oddala na enem od ljubljanskih bencinskih servisov štiri sekunde čez polnoč. Na fotografiji župan Dušan Skerbiš, direktorica občinske uprave Tanja Šinkovec in strokovni delavec Davorin Fink, poleg njih pa še predstavniki občine Bohinj in razvojne agencije iz Ormoža. (Foto: Občina Mirna)

Mirna - Občina Mirna upa, da bo za izgradnjo 1,5 milijona evrov vrednega vodovodnega omrežja Zabrdje-Praprotnica na razpisu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na katerem bo država (morda celo z žrebom) med prijavljene popolne vloge razdelila 32 milijonov evrov, prejela 900 tisoč evrov.

Kot pravijo na občini, naložba zajema izgradnjo vodovodnega sistema Zabrdje–Praprotnica, v okviru katerega bo zgrajenih 9.132 metrov cevovodov, črpališče z vrtino Zabrdje, črpališče z vrtino in vodno akumulacijo Praprotnica z vmesnim prečrpavanjem in vodohran Koren s prostornino 200 kub. metrov.

Rok za oddajo vlog se je začel 5. maja in ker je razpis odprt do porabe sredstev, so mirnski župan Dušan Skerbiš in sodelavci občinske uprave že dan prej dežurali na bencinskem servisu v Ljubljani, kjer so prijavo oddali štiri sekunde čez polnoč.

Na Mirni imajo za gradnjo že pridobljeno gradbeno dovoljenje in izbranega izvajalca, zdaj pa čakajo le še na odločitev o sofinanciranju, ki je za izvedbo celotnega projekta ključna, saj občina sama tega ne more pokriti.

"Na območju Stare Gore in Praprotnice ni tekoče pitne vode, so samo zbiralniki deževnice, zato želimo, da projekt našega vodovoda zaživi in da vsi prebivalci dobijo kvalitetno tekočo pitno vodo in si s tem zagotovijo tudi boljše pogoje življenje. Naša pričakovanja so vsekakor, da Mirna dobi na tem razpisu, kajti mi smo se zelo potrudili, pripravili dober projekt. Kvaliteta projektov ali merila, ki bodo pokazala na vrednost projekta, so pa tista, ki bi morala pretehtati,“ pravi Skerbiš.

Občini Mirna in Trebnje želita urediti vodooskrbo na mejnem območju občin, in sicer za naselja in zaselke, ki še nimajo urejene vodooskrbe iz javnega vodovodnega sistema – v občini Mirna so to Praprotnica, Stara gora, Mlada gora in Sela, v občini Trebnje pa Arenberg, Rovišče, Dolga njiva in del naselja Gradišče. Preko vodohrana Meglenik se bodo oskrbovala tudi naselja Gradišče, Meglenik, Češnjevek, Rodine in Primštal, ki se sedaj napajajo iz trebanjskega vodovodnega sistema. Z izgradnjo vodovoda Zabrdje-Praprotnica bo med drugim zagotovljen tudi rezervni vodni vir za občini Mirna in Trebnje.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš o pomenu projekta vodovodnega sistema Zabrdje–Praprotnica

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava