dolenjska

Agencija oddaja lokal, kegljači in tenisači ogorčeni

18.5.2014 | 09:20 | B. B.

Servisni objekt za tenis in kegljišče na Portovalu.

Servisni objekt za tenis in kegljišče na Portovalu.

Novo mesto - Agencija za šport je v petek na svoji spletni strani objavila namero o oddaji gostinskega lokala v servisnem objektu za tenis in kegljišče na Portovalu, na kar se je z javnim pismom županu Alojziju Muhiču v imenu teniškega in kegljaškega kluba odzval občinski svetnik Jiri Volt, ki nad namero "izraža globoko nezadovoljstvo."

"Ves čas opozarjamo, da mora del omenjenega objekta služiti za potrebe Kegljaškega kluba Novo mesto oz. štiristeznega kegljišča. Javnemu lokalu v omenjeni stavbi nasprotujeta tako teniški kot kegljaški klub. V primeru nameravane oddaje prostora za potrebe gostinskega lokala se upravičeno bojimo, da bo objekt bolj umazan ter da bo lokal negativno vplival na športne aktivnosti v objektu in na teniških igriščih predvsem, ko so na vadiščih mladi športniki (motenje športnih dogodkov in dejavnosti, hrup, neprimerno obnašanje nekaterih gostov, .. )," piše Volt.

Agenciji za šport očita, da ni upoštevala sklepa občinskega sveta, ki je lani na decembrski seji sprejel priporočilo, "da se iz načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem (občine, op. a.) v letu 2014 izvzeme gostinski lokal ... omenjeni prostor naj služi kot klubski prostor, pisarna in ogrevalna soba, ki je predpogoj za licenco za pridobitev regijskega športnega centra." Kot še piše Volt se je s tem predlogom na seji občinskega sveta strinjal tudi župan Muhič.

Da je gostinski lokal v objektu neprimeren, poudarjajo tudi v kegljaškem klubu.

"Člani KD Novo mesto smo še vedno mnenja, da se prostora ne sme oddati za gostinsko dejavnost. V obrazložitev podajamo poleg znanih pomislekov o vnosu umazanije v predprostor in motenje športne dejavnosti, še izkušnjo iz tekmovanja Odprtega prvenstva Novega mesta, kjer je bilo zaradi velike frekvence tekmovalcev, spremljevalcev in gledalcev nemogoče ogrevanje na hodniku pred kegljiščem (tekanje, razgibavanje). Slabe izkušnje z gostinskim lokalom poleg kegljišča imamo tudi iz prejšnjega kegljišča pri vodnjaku. Kar nekajkrat smo imeli na tekmah težave zaradi pijanih gostov, ki so motili potek tekme državne lige. Za take primere bi morali zagotoviti varnost tekmovalcev z varnostniki na kegljišču in pred vhodom v prostore (pred vhodom bodo namreč kadilci gostinskega lokala), tega pa si finančno ne moremo privoščiti. Do takih dogodkov seveda prihaja tudi v terminih ostalih tekmovanj in treningov, kar pa v športnem objektu ni sprejemljivo, še posebej, če bi se kaj takega zgodilo, ko so na kegljišču mladi kegljači. Popolnoma nesprejemljiva je ponujena varianta za ogrevanje zunaj pred kegljiščem, saj določeni del ni pokrit in zaprt, tako, da bi bili pozimi ali poleti, predvsem pa ob dežju in snegu nemogoči pogoji za ogrevanje, predvsem, če bi bila podlaga groba ali mokra, saj bi se z obutvijo nosila umazanija v kegljišče, kar tudi lastniku-upravitelju nebi smelo biti vseeno, uničuje pa se tudi obutev," še piše v javnem pismu.

‹ nazaj

Komentarji (13)

18.5.2014Ocenišportnik 
Agencija za šport je tukaj zaradi tega, da pomaga športu in mu stoji ob strani. S takimi potezami kaže, da ni vedno tako. Podpiram zgoraj navedeno saj je to pravilno in logično.
18.5.2014Oceniresnica 
Volt pač gleda samo svoj interes in zato na veliko lobira. Edino pravilno je, da se lokal odda. Vsi vpleteni dobro vedo, da se ves čas od poceni najema tenis igrišč na črno prodaja pijačo in tudi to, kdo jo prodaja. Z novim lokalom pa tega ne bo več, saj najemnik zagotovo ne bo mirno gledal nelojalne konkurence.
18.5.2014OceniJavno - zasebno 
Tole mi pa ni jasno. Država postavi nogometno igrišče in že se najde nek nogometni klub ki zahteva, da zastonj postane njihovo. Država postavi tenis plac in že se pojavi nek teniški klubi, ki zahteva da zastonj postane njihov. Fantje in dekleta zastonjkarji, socializma že dolgo ni več, tudi tranzicija je že minila. Če želite obogateti na tuj račun, ste vlak že zamudili. Posezite v žep, zberite denar in si postavite karkoli že želite. Bo samo vaše. Javne objekte pa pustite javnosti.
18.5.2014Ocenišportnik 
resnica... ti žal ne gledaš zadeve celovito in samo z enega zornega kota. Če bi bil ,,resničen,, bi samo pogledal kaj se je s tenisom zgodilo v Novem mestu in kako izgledajo igrišča danes. Delno je sigurno kriv Jirži, ki dnevno skrbi za igrišča. V tej zgodbi ne gre za Volta ali koga drugega. Vprašaj tenisače in kegljače to je edina resnica v tej zgodbi.
18.5.2014Oceninn 
Rešitev za tenisače in kegljače je povsem preprosta, najemite prostor po tržni ceni in bo volk sit in koza cela, pa še pijačo na črno boste lahko še naprej prodajali :-)
18.5.2014OceniJiri Volt 
Spoštovani, prav je, da se oglasim predvsem zaradi pisanja pisca z vzdevkom ,,resnica,,. Resnica to postane šele takrat, ko vemo, kdo jo je izrekel. Omenjeni tekst gotovo ne drži. Ravno nasprotno. Žaljiv je do kluba, ki se trudi na družbeno-športnem področju in po moji oceni ( in oceni mnogih drugih ) dobro skrbi za teniška igrišča. Vaš zapisan komentar je žaljiv in prosim da, če že imate tako mnenje, imejte tudi toliko poguma, da se oglasite na igriščih ali pa se podpišite. Športni park se žal ne ureja z lokali, ampak s športno vsebino, zato je prav, da omenjeni prostor pripade kegljaškemu klubu, ki bo skrbel za nadaljnji razvoj kegljanja v Novem mestu. Tudi iz mnenja kegljačev je razvidno, kaj jih moti. Poslanstvo Agencije za šport in MO Novo mesto je podpirati športne klube, jim pomagati in s tem dvigati nivo športne kulture v Novem mestu. Vaš zapisan tekst bolj diši po tem, da že veste, kdo bo najemnik, kljub temu da je ,,razpis,, sicer objavljen. S športnim pozdravom, Jiri Volt
18.5.2014Ocenilobij 
Torej dejstvo je da se povsem strinjam z uporabnikom resnica, lokal je dejansko v lasti Volta, ki pijaco tam prodaja na crno, o tem ze vrabci civkajo in ne malokdo mi je o tem tudi pripovedal, tenisaci so cedalje bolj nezadolljni, da ne govorimo o tem koliko denarja se dol "opere" preko navideznih rezervacij terminov za igrisca. Z vsem spostovanjem jaz v vseh teh letih nisem dozivel, da bi Volt ustvaril kaksnega dobrega mladega tenisaca, ki bi krojil slovenski vrh tenisa pa ceprav on zagovarja ravno to. Nekako ne fer se mi zdi da se clovek zgovarja na kegljace in s tem hoce uresniciti lastne interese iz ozadja. Se bi lahko razlagal ampak ampak skoda energije, ker nas vecina ve kako Volt vodi vso zadevo. Fundament oziroma aksiom zaradi vse skupaj propada in razpada....zal. Lep pozdrav vsem!!
18.5.2014Ocenilobij 
Pa se to da ljudje, ki so delali v tem lokalu so bili zaposleni na CRNO...in kot take jih je VOLT pustil brez placila...Ce se motim je tudi Mitja tam delal, kateremu je Volt ostal dolzan kar precej denarja in ko ga je prosil za odsluzen denar, mu je Volt obrnil hrbet. In se bi lahko nasteval....
18.5.2014Oceniuporabnik 
resnica, lobij in še vsi ostali znanstveniki. Eno zelo preprosto vprašanje? ( nagrada je enaka višini pridelane izgube neoddanega prostora ) Ste bili v tem lokalu ali prostoru, kjer Volt prodaja pijačo na ČRNO. Če ste bili in seveda ste verjetno kaj popili, STE POPOLNOMA ENAKO KRIVI KOT VOLT. Ne bom se spuščal v flekanja lobij-a, ker je itak jasno, da je sam največji aksiom, njegov pronicljiv um je razkril vso umazanijo teniškega dela v novem mestu in potrebno bo ukrepati. V preteklosti so že bila teniška igrišča v Novem mestu bila so slaba, slabo vzdrževana in še kaj. Kaj je narobe, če Volt kaj dela. V ostalem je tu vodstvo teniškega kluba pa naj naredi red. Sedaj pa temeljno vprašanje za vas znanstvenike. koliko let je prostor pri kegljišču prazen. Kdo je kriv, da je tako, ali agencija za šport nič ne odgovarja za nedelo oz. slabo gospodarjenje. Koliko bifejev je potrebno v enem objektu?. Na koncu bom še dodal, da je to popolni zmazek športnega projekta oz. objekta, samo si oglejte dostope in vhode v kegljišče, pa bo takoj jasno, da imamo katastrofo objekta. Kaj pa direktor agencije, s kolikimi se bo še pogovarjal o najemu in blebetal neumnosti . Temu osebku tako in tako ni jasno, da le eden lahko gospodai s tem delom športnega parka. Je pa res , da je Srečko pobarval in uredil neka igrišč za otroke po KS. Počakajmo, kaj bo prinesla predvolilna novomeška godlja.
19.5.2014Oceninogometaš 
javno-zasebno: zemljišče na katerem stoji stadion je v last dobil n.k. elan potem, ko so na njegovem bivšem igrišču zgradili bloke.. premeteni aktivisti so kasneje papirje ki to dokazujejo uničili in stadion si danes lastijo tako atleti kot še kdo drug. za nogomet pa je najslabše poskrbljeno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava