novice

Stekle številne akcije za pomoč v poplavah na Balkanu

19.5.2014 | 09:10 | B. B.

Stekle številne akcije za pomoč v poplavah na Balkanu

Akcije zbiranja pomoči za prizadete v poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini so že med koncem tedna stekle tudi v naših krajih. Po informacijah, s katerimi razpolagamo, pomoč zbirajo na več lokacijah v Krškem, Brežicah in Črnomlju, tudi v Novem mestu, Trebnjem in drugod.

Brežice:
Bar Titak, Mladinski center Brežice, Bubka bar Dečno selo

Krško:
Mladinski center Krško, Gasilski dom Krško, Humanitarno društvo Adra (Cesta 4. julija 17), Disshi bar

Črnomelj:
Društvo prijateljev mladine Črnomelj (Kolodvorska 34), Mladinski center BIT (črnomaljski grad), prostori območnega združenja Rdečega križa (Kolodvorska 34)

Novo mesto:
Humanitarni center Rdečega križa na Drski

Trebnje:
nekdanja diskoteka Africa

Zbirajo predvsem ustekleničeno vodo, pakirano hrano z rokom uporabe, daljšim od enega meseca, hrano za dojenčke, pribor, prvo pomoč, sredstva za higieno, sredstva za dezinfekcijo, odeje, gumijaste škornje, obleke, pelerine, predvsem suho hrano (kot so prepečenec, konzerve in mleko), pa sveče in baterije ter dezinfekcijska sredstva in plenice.

Zaradi izrednega odziva ljudi in številnih donacij v društvu Adra pozivajo potrebujemo avtoprevoznike (voznike in tovornjake), ki bi bili pripravljeni odpeljati zbrano pomoč, ter prostovoljce za popis in pakiranje. Srbija in BiH namreč dovolita prehod skozi mejo le tistim najavljenim tovornjakom s pomočjo, ki imajo popis celotnega tovora.

Rdeči križ denarne prispevke zbira na transakcijskem računu (SI56 0310-0111-1122-296, SWIFT: SKBASI2X, Koda namena CHAR, sklic za RK Bosna 00 937057, sklic za RK Srbija 00 937058).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava