kronika

Preiskava zaradi korupcije v AMZS tudi na Dolenjskem

21.5.2014 | 09:05 | B. B.

Preiskava zaradi korupcije v AMZS tudi na Dolenjskem

Ljubljana - Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so včeraj izvajali aktivnosti v zvezi s kaznivimi dejanji s področja korupcijskih dejanj. Na podlagi odredbe sodišča je bilo izvedenih 9 hišnih preiskav, tako na sedežih pravnih oseb kot tudi pri fizičnih osebah na območju Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Novo mesto.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so policisti zasegli listine, predmete in nosilce elektronskih podatkov, ki so v povezavi s kaznivimi dejanji.

Trem osebam je bila odvzeta prostost. Dve osebi sta bili po opravljenih aktivnostih, v večernem času, ko so prenehali razlogi, izpuščeni ena oseba pa je še vedno v pridržanju.

V kriminalistični preiskavi se preiskujejo kazniva dejanja, ki naj bi bila storjena od leta 2011 in se nanašajo na kaznivi dejanji Nedovoljenega sprejemanja daril po 241. čl. KZ-1 in Nedovoljenega dajanja daril po 242. členu kazenskega zakonika.

Preiskava se nadaljuje s pregledom zasežene dokumentacije in predmetov. Delo policije je usmerjalo Specializirano državno tožilstvo (SDT).

Več informacij zaenkrat ni znanih, neuradno pa gre za preiskave proti vodstvu AMZS.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava